Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG Magic Motion Remote komt in 2012 met spraakherkenning en gebaren

Geschreven door
Geplaatst op20 december 2011, 13:24 CategorieAccessoires

LG levert bij sommige TV’s die dit jaar gelanceerd zijn een speciale Magic Motion Remote. Deze afstandsbediening werkt nagenoeg hetzelfde als de controllers voor de Nintendo Wii waardoor het mogelijk is met bewegingen de TV te bedienen. Voor 2012 heeft LG vandaag een nieuwe versie van de Magic Motion Remote aangekondigd met onder meer spraakherkenning en gebaren ondersteuning.

De nieuwe versie moet qua design verbeterd zijn, spraak herkennen voor tekst invoer, een scroll wheel bevatten voor geavanceerde bediening en ‘Magic Gestures’ ondersteunen. Dit laatste is nog wat onduidelijk maar LG geeft als voorbeeld dat wanneer je een V in de lucht schrijft je navigeert naar recent bekeken video’s. Ook krijgt de nieuwe afstandsbediening een speciale 3D knop om 2D materiaal real-time in 3D te laten omzetten.

Het is niet duidelijk of de afstandsbediening ook compatibel is met 2011 TV series van het merk, maar voor 2012 modellen is de ondersteuning in ieder geval gegarandeerd. In het eerste kwartaal van 2012 moet de Magic Motion Remote beschikbaar zijn en tijdens de CES 2012 kunnen we de eerste demonstraties verwachten.

Bron: LG

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.