Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Google: “Zomer 2012 bevatten de meeste nieuwe TV’s Google TV”

Geschreven door
Geplaatst op8 december 2011, 16:00 CategorieLcd en led tv's

Toen Google TV bijna een jaar geleden gelanceerd werd had men al hoge verwachtingen, welke helaas snel de ijskast in konden. Nu Google TV 2.0 is gelanceerd ziet het er een stuk beter uit voor Google en de verwachtingen zijn hoger dan ooit te voor. Google Executive Chairman Eric Schmidt liet vandaag weten te verwachten dat in de zomer van 2012 de meeste nieuwe TV’s voorzien zullen zijn van het Google TV platform.

Deze verwachting is naar mijn idee zeer positief, wellicht té positief. Google TV is momenteel namelijk nog nauwelijks ergens te vinden. Logitech heeft aangegeven de situatie voorlopig aan te kijken en geen hardware voor het platform meer te produceren en Sony is de enige fabrikant die daadwerkelijk een Google TV op de markt heeft gezet. Fabrikanten als Samsung en Vizio hebben wel aangegeven in 2012 met Google TV producten te komen maar dit betekent geen revolutie. Daarnaast hebben de meeste fabrikanten ook nog eens hun eigen Smart TV platform wat ze heus niet zo makkelijk aan te kant zullen zetten. Samsung, Panasonic, LG en Philips hebben bijvoorbeeld flink geïnvesteerd in hun eigen software waardoor ze niet snel het risico zullen nemen om over te stappen naar een platform dat zich nog niet bewezen heeft.

Het zou kunnen dat Google meer weet dan wij weten en wellicht liggen er al een hoop contracten met verschillende fabrikanten, maar kijkend naar de huidige situatie lijkt het mij in ieder geval sterk dat Google zo snel de markt zal veroveren, als het dan al gaat doen.

Bron: Paidcontent

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.