CES 2012: Wat kunnen we verwachten?

17 december 2011 1 Minuut 0 Reacties
ces-logo

Wat gaat de tijd toch snel.. Het einde van het jaar is weer aangebroken, wat betekent dat we ons weer voor kunnen gaan bereiden op de grootste consumentenelektronica beurs ter wereld. De CES 2012 staat gepland van 9 tot 13 januari in Las Vegas en moet dé producten en technieken tonen die we in de nabije of verre toekomst kunnen gaan verwachten. Maar, wat verwachten wij eigenlijk van de CES 2012 op het gebied van home cinema?

Het zijn nog allemaal voorspelling, sommigen gebaseerd op berichtgeving tot nu toe, maar de CES 2012 moet absoluut interessant worden. Zo gaan we waarschijnlijk veel terugzien van OLED, zien we nieuwe 3D TV’s en 3D technieken, wordt transparantie een belangrijk item, worden de resoluties alsmaar hoger en worden TV’s alsmaar slimmer.

OLED TV’s

OLED heeft nog niet dat kunnen brengen wat we als consumenten graag willen zien. Het is geen nieuwe techniek maar de producten die tot op heden met een OLED display verschenen waren veel te duur en veel te klein. Inmiddels zijn er diverse technieken ontwikkeld die de productie van OLED TV’s goedkoper moeten maken. We verwachten dan ook dat de grotere fabrikanten als Samsung en LG tijdens de CES 2012 hun eerste volwaardige en grote OLED TV’s presenteren die geschikt zijn voor de consumentenmarkt.

Hogere resoluties

Je zou kunnen zeggen dat Full HD aardig geaccepteerd en geïntegreerd is, dus is het tijd voor de volgende stap; Quad HD. Deze resolutie is viermaal zo hoog als Full HD en moet daadwerkelijk het gevoel geven dat je uit een raam naar buiten kijkt. Onkyo rust haar receivers al uit met een chip die Full HD materiaal naar Quad HD kan opschalen, JVC heeft al Quad HD projectoren gebracht en Toshiba komt eind dit jaar nog met de eerste Quad HD TV. De verwachting is dus dat we tijdens de CES 2012 aardig wat Quad HD apparatuur gaan tegenkomen.

Reacties (0)