Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Alle nieuwe TV’s voorzien van een energielabel

Geschreven door
Geplaatst op2 december 2011, 20:33 CategorieLcd en led tv's

Sinds afgelopen woensdag is het voor alle nieuwe TV’s in winkels verplicht het energieverbruik aan te geven middels het dragen van een energielabel. Deze wet geldt voor heel Europa en moet consumenten een beter inzicht geven in de extra kosten die een TV met zich meebrengt na aankoop. De energiekosten kunnen per model namelijk fors verschillen wat je niet direct in de verkoopprijs ziet.

Eerder schreven we al een artikel over de verborgen kosten die veel goedkope TV’s met zich meebrengen. Kosten die in eerste instantie niet opvallen waardoor de TV goedkoper lijkt dan duurdere modellen van bekendere merken. Na een paar jaar is dit verschil in prijs verdampt door het hogere energieverbruik van het goedkope model. Het energielabel moet hier dus duidelijkheid in geven. Het label gaat van A+ (75 kWh per jaar) tot F (300 kWh per jaar).

Ben je van het energiezuinig denken? Voor tips voor een ‘groen’ home cinema systeem kun je dit artikel lezen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.