Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Ultraviolet VOD dienst brengt Hollywood films naar Nederland

Geschreven door
Geplaatst op2 november 2011, 16:37 CategorieSoftware

In de VS heeft met een aantal mogelijkheden om video on demand content te bekijken op TV. Een van de meest populaire diensten is Netflix. Middels deze dienst kunnen Hollywood films en TV series op aanvraag bekeken worden op je computer of TV. Netflix heeft nog geen concrete plannen om naar Nederland te komen dus heeft de Nederlandse mediabranche besloten een poging te wagen de Ultraviolet video on demand dienst naar Nederland te brengen.

Het is overigens via een omweg wel mogelijk toegang te krijgen tot Netflix in Nederland maar dan moet je het wel stellen zonder Nederlandse ondertiteling en Nederlandse content. Ultraviolet, een initiatief van de grotere filmstudio’s in Hollywood, moet dit wel bieden. Films en series kunnen vanuit een zogenaamde ‘cloud’ gestreamd worden naar je computer of TV, zonder dat je naar de winkel hoeft of een disc in de speler hoeft te stoppen. Daarnaast is het ook mogelijke gekochte films te downloaden of vanuit de ‘cloud’ te bekijken op andere apparaten. Momenteel wordt onderzocht of de mogelijkheid er is om Ultraviolet naar ons land te halen en of consumenten en winkels er wel op zitten te wachten.

Over de mogelijke prijs van de digitale aankopen valt nog weinig te zeggen maar de kans is groot dat je nagenoeg dezelfde prijs voor de digitale versie van een film betaalt als voor de fysieke disc versie van een film.

Digitale TV providers als Ziggo, UPC en KNP bieden al diverse content aan in video on demand vorm maar het aanbod is in vergelijking met een Netflix of Ultraviolet minimaal. Ook zullen de nieuwste films in het aanbod verschijnen.

Bron: Webwereld

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.