Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony gaat zich focussen op high-end TV’s met unieke features

Geschreven door
Geplaatst op7 november 2011, 18:45 CategorieLcd en led tv's

Vorige week berichtten we al dat het op gebied van TV niet goed gaat met Sony en dat er geschrapt zou worden in de ontwikkeling en productie van LCD TV’s. Er is inmiddels meer bekend over de plannen van Sony. Zo wil het merk de TV divisie in drieën delen en zich voor ontwikkelde marken vooral gaan focussen op high-end TV’s met unieke features als OLED en hogere resoluties.

De veranderingen wat betreft het opdelen van de TV divisie zijn inmiddels al doorgevoerd. Zo zal één tak zich richten op het verbeteren van Sony’s LCD TV’s, een ander op het inkopen van uitbesteedde displays voor goedkope TV’s, en een derde tak richt zich op het ontwikkelen van toekomstige producten en technieken. Een belangrijk onderdeel in de toekomst van Sony is het ontwikkelen van producten die zich echt onderscheiden van de concurrentie. Deze producten moeten nieuwe technieken en unieke features bevatten. Denk hierbij aan OLED TV’s en hoge resolutie displays. Daarnaast wordt de integratie met andere apparaten en netwerk diensten van steeds groter belang.

Om verdere kosten te besparen zullen ontwikkelde markten als Europa en Noord-Amerika in de toekomst geen budget en middenklasse TV’s van het merk meer gaan zien. Deze producten worden alleen nog in marken gelanceerd die nog volop in ontwikkeling zijn. Wel blijft Sony op de Europese en Amerikaanse markt met high-end TV’s en dus TV’s die daadwerkelijk iets nieuws brengen.

De TV markt lijkt steeds verder uitgedund te worden. Eerder liet Panasonic al weten zich te gaan focussen op grotere plasma modellen en de LCD productie te gaan stoppen. Ook JVCHitachi en Philips hebben de productie gestopt of uitbesteed.

Bron: FlatpanelsHD

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.