Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samsung lanceert 55 inch OLED TV tijdens CES 2012

Geschreven door
Geplaatst op22 november 2011, 20:10 CategorieOled tv's

Met de steeds groter wordende stroom aan berichten en geruchten over OLED TV’s kon het natuurlijk niet lang meer duren dat de eerste OLED modellen gepresenteerd zouden worden. Samsung heeft vandaag tegenover Reuters laten weten dat het bedrijf tijdens de CES 2012 in Las Vegas haar eerste OLED TV, waarschijnlijk een 55 inch exemplaar zal lanceren.

Er gaan al langere tijd geruchten dat zowel Samsung als LG druk bezig zijn met de ontwikkeling van OLED TV’s en beide fabrikanten zouden een 55 inch model klaar hebben staan voor lancering. Ook van LG wordt verwacht dat het bedrijf tijdens de CES 2012 beurs haar eerste 55 inch model zal presenteren. OLED is een nieuwe displaytechniek die LCD uiteindelijk moet gaan vervangen. OLED TV’s bieden een extreem hoog contrast, uiterst scherpe beelden, een snelle responsetijd en zeer wijde kijkhoeken.

Het ontwikkelen van een OLED TV is nooit een probleem geweest met het produceren in grote aantallen bleek tot op heden te duur voor de meeste fabrikanten. OLED modellen die tot nu toe gelanceerd zijn waren dan ook veel te duur voor de gemiddelde consument en vaak beschikbaar in kleine formaten. Zowel Samsung als LG zegt nu een productiemethode gevonden te hebben waardoor ook massaproductie tegen een aantrekkelijk kostenplaatje kan plaatsvinden. De prijs van de eerste OLED modellen zal ondanks de lagere productiekosten een stuk hoger zijn dan de plasma en LCD modellen die nu op de markt te vinden zijn.

Kleinere bedrijven als DuPont en Sumitomo Chemical hebben onlangs nog technieken aangekondigd om de productie van OLED panelen nog goedkoper te kunnen maken.

Bron: FlatpanelsHD

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.