Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Rotel introduceert nieuwe RSP-1572 voorversterker

Geschreven door
Geplaatst op9 november 2011, 15:43 CategorieReceivers

Een home cinema systeem is natuurlijk geen home cinema systeem zonder een kloppend hart in de vorm van een receiver of versterker. Rotel heeft een nieuwe voorversterker/processor gelanceerd die perfect geschikt is als hart van je bestaande of nieuwe home cinema systeem. De RSP-1572 is een 7.1-kanaals versterker, voorzien van de nieuwste technologie op het gebied van audio- en video processing en biedt volgens het merk een hoogwaardige audio-ervaring.

De RSP-1572 is voorzien van de allerlaatste Faroudja Torina chipset, die zorgt voor videoprocessing en upscaling van 2D beeldmateriaal op bijvoorbeeld een DVD. Ook op het gebied van geluidsweergave moet de de RSP-1572 zorgen voor een hoogwaardige kwaliteit. Twee 32-bit DSP’s en 24-bit/192k DAC’s zorgen voor decodering van data, zowel voor film als muziek. Om alle apparatuur aan te sluiten, is de RSP-1572 voorzien van zes HDMI-ingangen en heeft daarnaast twee HDMI-uitgangen. Hierdoor is het mogelijk om bijvoorbeeld een plasmascherm en projector gelijktijdig aan te sturen. De RSP-1572 biedt naast  videofuncties tevens de mogelijkheid in meerdere zones audio af te spelen door de multiroom functie.

Door de plaatsing van een USB-poort aan de voorzijde van het apparaat zijn draagbare muziekspelers met één simpele handeling aan te sluiten op de RSP-1572. Een bijzondere bijkomstigheid is de oplaadfunctie op de USB aansluiting voor de iPad. De processor / voorversterker is voorzien van Bluetooth, zodat ook het draadloos afspelen van muziek vanaf de ondersteunde muziekdragers mogelijk is.

De Rotel RSP-1572 is leverbaar in zwart en zilver voor een prijs van 2000 euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.