Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Online muziekdienst Google Music gelanceerd

Geschreven door
Geplaatst op17 november 2011, 16:12 CategorieSoftware

Het was al een tijdje bekend dat Google met een online muziekdienst zou komen en vanaf vandaag is de dient officieel toegankelijk voor iedereen in de VS. Met google Music wordt Google een concurrent van iTunes aangezien het mogelijk is muziek te kopen met je computer of mobiele apparaat. Daarnaast is het mogelijk om je muziek gratis op te slaan in de cloud bij Google en naar elk gewenst apparaat te laten streamen.

Google geeft ook nog extra dingen weg. Zo kun je elke dag een gratis nummer downloaden en voor nieuwe leden van de dienst zijn meteen als honderd nummers gratis beschikbaar. De Google Music bibliotheek bestaat momenteel uit meer dan 8 miljoen nummers van alle grote muzieklabels. Google heeft aangegeven dit te zullen uitbreiden naar meer dan 13 miljoen nummers. Alles werkt simpel via de Android Market (voor Android apparaten dus) en net als bij iTunes ligt de prijs op 99 dollarcent per nummer. Wanneer je een nummer gekocht hebt wordt deze automatisch in de Google Music cloud opgeslagen.

Je kunt verder tot 20.000 eigen nummers uploaden naar de cloud en deze weer laten streamen naar je mobiele apparaat. Ook wordt Google Music compleet geïntegreerd met Google+.

Een unieke feature ten opzichte van iTunes is dat artiesten op Google Music een eigen pagina kunnen aanmaken om hun muziek te promoten. Nadeel voor de artiest is dan er dan wel 30 procent van de omzet naar Google gaat. Momenteel is Google Music alleen toegankelijk voor inwoners van de VS en Google heeft nog niet laten weten of en wanneer dit uitgebreid wordt naar Europa.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.