Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

OLED TV’s weer een stapje dichterbij

Geschreven door
Geplaatst op10 november 2011, 13:46 CategorieOled tv's

De geruchten over OLED TV’s moeten binnenkort een climax gaan bereiken. Zowel LG als Samsung zouden al in vergevorderd stadium zijn met het ontwikkelen van OLED TV’s en DuPont, ontwikkelaar van een OLED print techniek, heeft deze week laten weten een partner gevonden te hebben voor de techniek en licenties verkocht te hebben. De OLED TV’s staan dus om de hoek.

DuPont heeft een manier ontwikkeld om een OLED panel van bijvoorbeeld 50 inch binnen een paar minuten te kunnen maken door het te printen. Dit kinkt nogal raar, maar blijkbaar kan het. Mocht je dieper in de techniek willen duiken kun je onderstaande video bekijken. DuPont wil nog niet loslaten welke fabrikant de nieuwe Aziatische partner is maar alles wijst op Samsung. De fabrikant uit Korea heeft vorige week RealD nog aan de kant gezet in een samenwerking voor de ontwikkeling van nieuwe actieve 3D TV’s.

DuPont’s printing OLED techniek

Volgens DuPont is haar ‘OLED printing’ methode een stuk goedkoper dan de traditionele manier op een OLED paneel te produceren. Het zou zelfs goedkoper zijn dan het produceren van een standaard LCD TV. De eerste OLED TV’s, bestemd voor massaproductie, worden waarschijnlijk tijdens de CES 2012 in januari gepresenteerd.

Meer informatie over de OLED techniek vind je op deze pagina.

Bron: FlatpanelsHD

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.