Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Microsoft wil Kinect in Smart TV’s verwerken

Geschreven door
Geplaatst op30 november 2011, 18:30 CategorieLcd en led tv's

De fanatieke gamers onder ons kennen natuurlijk Microsoft’s Kinect systeem wel. Het systeem kan bewegingen van personen (voor een camera op de TV) waarnemen, registreren en verwerken in de gameplay. Microsoft zou dit systeem nu willen verwerken in Smart TV’s. De softwaregigant zou zelfs al gesprekken voeren met verschillende Smart TV fabrikanten.

Naast bewegingen kan Kinect via een microfoon ook bepaalde ‘voice commands’ herkennen. Met bewegingen en bepaalde woorden zou je dus kunnen navigeren door online content, games op je TV kunnen spelen en met ‘voice commands’ bepaalde applicaties op kunnen starten. Microsoft wil de kleine camera en microfoon in het frame van Smart TV’s laten verwerken of als een stand-alone optie verkopen. Fabrikanten als Sony en Vizio zouden als potentiële partners gezien worden. Hieronder vind je een demonstratie van het spraakherkenningssysteem van Kinect.

Meer dan geruchten zijn het voorlopig niet, maar Smart TV fabrikanten moeten meer gaan doen om zich te onderscheiden van onder meer Google TV en het Apple TV platform, welke voor Microsoft geen serieuze optie zijn.

Bron: FlatpanelsHD

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.