Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Lenovo komt begin 2012 met LeTV Smart TV

Geschreven door
Geplaatst op30 november 2011, 13:16 CategorieLcd en led tv's

Er gaan al langer geruchten over een Smart TV van Lenovo maar nu lijken deze geruchten bevestigd te worden. Tegenover The Wall Street Journal geeft Lenovo aan begin 2012 inderdaad met een Smart TV te komen die gebruikmaakt van een cloud dienst voor het delen van multimedia maar verdere details worden niet genoemd. De naam van het nieuwe model is wel bekend; de LeTV.

De LeTV van Chinese fanrikant Lenovo moet in het eerste kwartaal van 2012 verschijnen maar of dit alleen voor de thuismarkt is, is niet bekend. De cloud dienst, zoals we ook al kennen van onder meer Amazon en Apple, moet gebruikers een aantrekkelijke 200GB aan opslagruimte geven. Hier kunnen bestanden opgeslagen worden van verschillende gadgets, waaronder PC’s, laptops, tablets en smartphones. Deze data moet dan weer eenvoudig te synchroniseren zijn met alle apparaten. Ook wordt persoonlijke informatie en informatie van sociale netwerken automatisch gesynchroniseerd tussen alle apparaten.

Of Lenovo zelf een besturingssysteem voor haar Smart TV ontwikkeld heeft, zoals Samsung met de Samsung Hub en Panasonic met het Viera Connect platform, is niet duidelijk. Het zou ook kunnen dat de fabrikant gekozen heeft voor een samenwerking met Google en Google TV.

Bron: Engadget

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.