Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Joint venture deal tussen Philips en TPV rond

Geschreven door
Geplaatst op8 november 2011, 18:08 Categorie3D

Het heeft even op zich laten wachten maar vandaag heeft Philips dan bekendgemaakt dat het haar TV activiteiten definitief voortzet in een gezamenlijke onderneming samen met TPV technology uit Hong-Kong. De TV divisie van Philips draaide al langere tijd verlies en middels deze constructie moet hier nieuw leven in geblazen worden. Philips zal 30 procent van de onderneming in handen krijgen.

Philips verlies dus de controle over het produceren van TV;s. Dit gaat nagenoeg volledig naar TPV. De fabrikant zal de komende jaren TV’s produceren die gebruik maken van de Philips technieken en die ook onder de naam van Philips (in de vorm van een licentie) verkocht zullen worden. Zowel de Philips TV research afdeling als de productiefaciliteiten zullen allemaal ondergebracht worden in de nieuwe onderneming. Ook worden kantoren en werknemers onderdeel van de onderneming.

Philips CEO Frans van Houten geeft aan dat Philips zich door deze deal kan gaan richten op andere onderdelen als Healthcare, Consumer Lifestyle en Lighting sectors. Daarnaast zal de samenwerking met TPV ervoor zorgen dat Philips Television beter in de markt gezet zal worden. Vanaf 2012 moeten de eerste producten die voortkomen uit de samenwerking op de markt verschijnen. Deze worden gebaseerd op het research en de ontwikkeling die Philips tot op heden gedaan heeft.

Bron: Whathifi

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.