Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Adobe stopt met Flash voor Smart TV’s

Geschreven door
Geplaatst op11 november 2011, 18:31 CategorieLcd en led tv's

Gisteren maakte Adobe al bekend te stoppen met de ontwikkeling van Flash voor mobiele apparaten en vandaag werd bekend dat dit ook geldt voor Smart TV’s. Sommige fabrikanten van Smart TV’s maken voor hun browsers gebruik van de Adobe Flash player en daarnaast gebruiken ontwikkelaars van applicatie Flash als basis voor hun apps. Adobe geeft ontwikkelaars nu het advies met Adobe’s AIR platform te werken.

Flash wordt dus in de toekomst niet meer ondersteund op Smart TV’s, Blu-ray spelers met Smart TV functies, tablets, en smartphones. Adobe heeft aangegeven nog wel beveiligingsupdates uit te brengen maar geen nieuwe versies van Flash meer te ontwikkelen. In plaats hiervan gaat de softwaregigant zich richten op het ontwikkelen van HTML5. Voorlopig zal Flash op Smart TV’s nog blijven werken maar Adobe raadt ontwikkelaars aan over te stappen naar Adobe Air. Middels dit programma kunnen dezelfde functies uitgevoerd worden als met Flash.

  • Delen:

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.