Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Wat we kunnen verwachten van de Apple HDTV

Geschreven door
Geplaatst op26 oktober 2011, 21:55 CategorieGaming

Analisten en bloggers speculeren al maanden over de komst van een heuse Apple HDTV. De eerste stap van Apple in de TV markt met een nieuw en uniek product. Ook in de recent uitgegeven biografie van Steve van Jobs wordt gesproken over de ontwikkeling van een TV met en gebruiksvriendelijke en simpele user interface en het gebruik van iCloud diensten. Na de uitgave van het boek stromen de analyses en verwachten weer binnen.

Gebruiksgemak

Zo zou de Apple HDTV ergens eind 2012 of begin 2013 gelanceerd moeten worden en waarschijnlijk beschikken over een high-end OLED display met wijde kijkhoeken, een hoog contrast en een extreem scherpe weergave. De eerste prototypen zouden momenteel al geproduceerd worden. Jobs geeft in zijn biografie, geschreven door Walter Isaacson, aan dat hij datgene voor TV’s wil doen dat Apple al gedaan heeft voor computers, muziek spelers en telefoons; ze simpel en elegant maken.

Het belangrijkste element van de Apple HDTV zal dus ook de eenvoud van het apparaat zijn. Geen lastige instellingen, geavanceerde functies en tal van mogelijkheden maar een recht-toe-recht-aan apparaat dat meteen perfect werkt zodra deze aangezet wordt. Daarnaast wordt de TV waarschijnlijk geïntegreerd met Apple’s iCloud dienst waardoor al je instellingen, gegevens en bestanden eenvoudig gesynchroniseerd worden.

iTunes en applicaties

iTunes zal vanzelfsprekend ook een belangrijke rol spelen. De dienst biedt momenteel al een grote hoeveelheid films en TV series en daar zal Apple absoluut op inspelen. Het zou zelfs zomaar kunnen dat Apple geen digitale (of analoge) tuner inbouwt om consumenten zo afhankelijk te maken van Video on Demand content via haar eigen distributiekanaal.

Applicaties kunnen natuurlijk ook niet ontbreken. Google wil met Google TV 2.0 een nieuwe manier van TV kijken introduceren waarbij applicaties een belangrijke rol spelen. Aangezien apps voor Apple ook een groot kenmerk zijn en over de gehele lijn van producten gebruikt kunnen worden zullen ze ook op de Apple HDTV niet ontbreken. Middels deze apps kun je waarschijnlijk Video on Demand material bekijken, games spelen en verschillende nieuws- en entertainment diensten gebruiken, precies zoals je dat ook op je iPhone of iPad doet. Interessant is ook dat Apple het gaming gedeelte van de TV een andere focus zou kunnen geven dan op de iPad of iPhone. Zo zou de TV ingericht kunnen worden als game console waarbij je geavanceerde games kunt downloaden uit de App Store en je iPhone of iPad als controller kunt gebruiken.

Een aantal andere interessante features die we op de Apple HDTV terug zouden kunnen gaan zien zijn de Siri voice control functie voor het met je stem bedienen van de TV, FaceTime voor het voeren van videogesprekken middels een geïntegreerde webcam, en AirPlay voor het eenvoudig streamen van muziek en video’s van een iOS apparaat naar de TV.

Dit zijn natuurlijk allemaal geruchten en speculaties. Apple heeft nog helemaal niks officieel laten weten of doorschemeren over een aanstaande TV, maar de biografie van Steve Jobs doet het vuur natuurlijk wel weer oplaaien.

Bron: FlatpanelsHD

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.