Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

UPC: 32 miljoen films en series bekeken via Video on Demand

Geschreven door
Geplaatst op24 oktober 2011, 17:05 CategorieDigitale tv

Vorige week berichtten we al dat Nederlanders dit jaar zo’n 53 miljoen euro uitgeven aan Video on Demand content en digitale TV provider UPC bevestigt vandaag dat het hard gaat. Zo maakten in de eerste helft van 2011 meer dan 411.000 klanten van UPC per maand gebruik van de dienst. Zij bekeken 32 miljoen keer een programma, serie, of film uit het UPC on Demand aanbod.

Dat is 20 procent meer dan in de eerste zes maanden van 2010 toen 27 miljoen programma’s werden bekeken door gemiddeld 340.000 klanten per maand. Op jaarbasis kijken UPC on Demand gebruikers gemiddeld 100 uur naar door hun opgevraagde content op momenten wanneer het hen uitkomt. UPC zegt haar Video on Demand aanbod dit jaar flink uit te zullen breiden.

Inmiddels maakt maandelijks 50% van de klanten die toegang heeft tot UPC on Demand gebruik van de dienst. UPC verwacht dat haar video on demand diensten nog intensiever gebruikt zullen worden wanneer de zenders van SBS (Veronica, Net5 en SBS6) populaire Amerikaanse series zoals Desperate Housewives, NCIS en Two and a Half Men in het aankomend half jaar toevoegen aan hun Gemist-diensten. Daarnaast bestuderen UPC en RTL mogelijkheden om programma’s via UPC on Demand beschikbaar te stellen voordat deze via de reguliere programmering worden uitgezonden.

Meer films en TV series on demand

UPC breidt dit jaar haar filmaanbod uit van 400 titels naar meer dan 2000 titels. Ook wordt het aantal TV series sterk uitgebreid. Pim Hofmeester, Director Video on Demand bij UPC: “Sinds de start van UPC on Demand in 2007 hebben we hard gewerkt aan ons filmaanbod. Door goede afspraken met distributeurs slagen we erin om topfilms aan te bieden op het moment dat deze ook op DVD of Blu-ray beschikbaar komen.” Nu maakt UPC een volgende stap. Hofmeester: “We breiden het aanbod filmhuisfilms van hoge kwaliteit uit. Er is namelijk steeds meer vraag naar dit genre films. Tegelijkertijd nemen we nog meer blockbusters op in ons aanbod en zullen films van de filmfestivals die UPC sponsort via UPC On Demand te zien zijn.”

Voor een uitleg over wat Video on Demand exact is en wat de mogelijkheden zijn kun je terecht op deze pagina.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.