Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Ultra HDTV standaard bijna rond

Geschreven door
Geplaatst op20 oktober 2011, 15:27 CategorieNieuws

Full HD is voor veel mensen nog iets heel nieuws, maar we kijken alweer twee stappen verder. We horen al een tijdje over een zogenaamde Quad HD resolutie, waar bijvoorbeeld de eerste bril-vrije 3D TV van Toshiba over beschikt, maar het kan nog beter. Ultra HD, ook wel UHDTV of Super HiVision genoemd, moet een resolutie bieden die 16 keer zo hoog is als Full HD. Inmiddels is de standaard voor deze techniek zo goed als afgerond.

Ultra HD heeft een resolutie van 7.680 bij 4.320 pixels en moet je daadwerkelijk een gevoel geven dat je uit het raam naar buiten kijkt. De ITU (International Telecommunication Union) heeft nu ingestemd met de technische specificaties van de nieuwe HDTV standaard. Naast een zeer hoge resolutie ondersteunt de Ultra HDTV standaard ook 22.2 audiokanalen, mocht je een keer een feestje hebben.

Sharp toont al langere tijd op beurzen een van de eerste mega 8K (Ultra HD) TV. Maar, Ultra HD is er natuurlijk nog lang niet en eerst zullen we meer en meer producten tegen gaan komen die de Quad HD resolutie ondersteunen, zoals de Onkyo AV receivers van 2011. Overigens heeft de BBC heeft eind augustus aangegeven een aantal belangrijke activiteiten van de Olympische Spelen van 2012 in Ultra HD te willen opnemen en op speciale schermen door het land te willen weergeven.

Bron: Engadget

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.