Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Teufel lanceert System 10 THX Ultra 2 home cinema systeem

Geschreven door
Geplaatst op4 oktober 2011, 12:04 CategorieHome cinema sets

Teufel lanceert de opvolger van haar high-end Theater 10 THX Ultra 2 home cinema set. De System 10 THX Ultra 2 heeft, zoals de naam al doet vermoeden, THX Ultra 2 gecertificeerde luidsprekers welke voldoen aan de hoogste technische en akoestische eisen van THX. Hiermee krijg je garantie voor een neutraal en onverkleurd geluid, exact zoals de maker van de film of het muziekstuk het bedoelde.

De System 10 THX Ultra 2 is volgens Teufel het neusje van de zalm op het gebied van home cinema en is niet zo maar in iedere huiskamer te plaatsen. Met een totaalgewicht van ruim 170 kg en een woofer ter grote van een kleine garderobe kast, behoort deze set dan ook thuis in een echte thuisbioscoop. Een goed geïsoleerde thuisbioscoop wel te verstaan, want het volume dat de System 10 produceert is ongekend.

De 3-kanaals front luidsprekers (S 1000 FCR THX Ultra 2) zijn met twee 200 mm woofers, een 120 mm mid range chassis en een 25 mm dome tweeter uitgerust en zorgen in combinatie met de THX Ultra 2 certificering voor een luisterervaring van hoge kwaliteit. Met een maximaal volume van 117 dB en een belastbaar vermogen van 540 Watt vult de S 1000 FCR probleemloos een ruimte van 150 m². De universeel inzetbare dipool rear speakers (S 1000 D THX Ultra 2) beschikken ieder over twee 130 mm woofers, twee 130 mm mid range chassis en vier 25 mm dome tweeters. Samen goed voor een frequentiebereik van 80 tot 22.000 Hz en een natuurgetrouwe weergave van de achterste geluidseffecten.

De subwoofer (S 10000 SW THX Ultra 2) beschikt over twee elastische 38 cm woofers die in combinatie met de efficiënte Class AB eindversterkers een maximaal volume van 111 dB kunnen produceren. De onderste grensfrequentie ligt bij 25 Hz en komt daarmee in het onderste bereik van het menselijk gehoor. De compleet magnetisch afgeschermde subwoofer staat op rolwielen, zodat de 120 cm hoge en ruim 85 kg wegende woofer eenvoudig kan worden gepositioneerd. Met een vermogen van 750 Watt produceert de S 10000 SW een vol geluid voor ruimtes met een oppervlakte van 150 m².

De System 10 THX Ultra 2 wordt gecombineerd met een puristisch en modern design middels een combinatie van zwart hoogglans en geborsteld aluminium. Voor dit alles betaal je 7.999,00 euro. Meer informatie, waaronder technische specificaties is te vinden op website van Teufel.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.