Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Smeltende componenten in 1.6 miljoen Sony LCD TV’s

Geschreven door
Geplaatst op12 oktober 2011, 12:42 CategorieLcd en led tv's

Eerder vandaag berichtte onder meer Reuters dat Sony 1.6 miljoen LCD TV’s zou gaan terugroepen door smeltende componenten. Maar, nog voordat ik dit artikel kon plaatsen kwam Sony in de UK al met een reactie op het bericht. Het zou niet gaan om een terugroep actie maar het verhaal over de smeltende componenten wordt niet ontkend. Wel kunnen consumenten vrijwillig bij Sony terecht voor een check en wanneer nodig reparatie.

Het gaat om ruim 1.6 miljoen Bravia LCD TV’s die voornamelijk in de VS en Europa verkocht zijn. Deze modellen bevatten componenten die in zeldzame gevallen oververhit kunnen raken en hierdoor de bovenzijde van de TV kunnen laten smelten. Sony benadrukt dat er tot op heden nog geen berichten zijn over schade aan andere eigendommen of verwondingen aan personen.

Sony TV series

De componenten die mogelijk oververhit kunnen raken zijn terug te vinden in de KDL-40D3400, KDL-40D3500, KDL-40D3550, KDL-40D3660, KDL-40V3000, KDL-40W3000, KDL-40X3000 en KDL-40X3500 series uit 2007 en 2008. Sony Nederland heeft nog niet op het bericht gereageerd maar zal hoogstwaarschijnlijk binnenkort met meer informatie voor consumenten komen.

Wanneer er meer bekend wordt over dit probleem vullen we dit bericht aan. Mocht je nu al meer informatie willen hebben dan kun je terecht bij een Sony service centrum bij jou in de buurt.

Update: Sony Nederland heeft aangegeven dat er voorlopig geen TV’s teruggeroepen worden. Sony wil eerst bekijken of de modellen zich ook daadwerkelijk in Europa bevinden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.