Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Panasonic sluit plasma en LCD fabrieken’

Geschreven door
Geplaatst op24 oktober 2011, 17:32 CategorieLcd en led tv's

Niet alleen JVC, Hitachi en Philips hebben het moeilijk, ook Panasonic heeft last van de economisch slechte situatie. De fabrikant zou naar verluidt van plan zijn om de grootste fabriek voor plasma panelen ter wereld te sluiten en daarnaast zou ook een van de LCD fabrieken van het merk er aan moeten geloven. Panasonic heeft dit jaar ook fors ingezet op het gebied van LCD, maar de resultaten hebben niet tevreden kunnen stellen.

De Daily Yomiuri Online bericht dat het om Amagasaki fabriek gaat welke eind 2009 pas geopend werd. De fabriek is voorzien van de modernste faciliteiten en kan per maand zo’n 330.000 displays van 42 inch of groter produceren. Eind 2012 zou de fabriek de deuren definitief moeten sluiten. De LCD fabriek zou niet gesloten worden maar worden verkocht. Panasonic heeft zelf nog niet officieel op deze berichten gereageerd, maar de steeds duurder wordende Yen, de grotere concurrentie in de TV markt en de economische crisis die maar niet eindigt zouden logische oorzaken kunnen zijn. Panasonic zou sinds 2008 zelfs verlies draaien op de TV tak.

TV fabrikanten Samsung en LG hebben momenteel het grootste marktaandeel in handen. Samsung is wereldwijd zelfs het meest winstgevende TV merk. Panasonic doet het vooral goed onder de diehard plasma fans en de consumenten die voor de meest optimale 3D weergave willen gaan. Daarnaast focust Panasonic zich vooral op de markt voor TV’s van 42 inch of groter.

Mocht dit bericht kloppen zou Panasonic de LCD markt wel eens helemaal vaarwel kunnen zeggen en zich puur gaan focussen op high-end plasma TV’s.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.