Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Panasonic gaat zich richten op LCD TV’s van 50 inch of groter

Geschreven door
Geplaatst op27 oktober 2011, 19:23 CategorieLcd en led tv's

Eerder deze week brachten we al het nieuws dat Panasonic enkele plasma en LCD fabrieken zou gaan sluiten door tegenvallende verkopen en een slechte economische situatie. Inmiddels is er meer duidelijkheid over wat de toekomstplannen van de elektronicagigant zijn. De belangrijkste focus blijft natuurlijk plasma, maar daarnaast gaat Panasonic zich richten op LCD panelen van 50 inch of groter en kleine displays voor smartphones en tablets.

De grootste LCD fabriek van de fabrikant zal in tweeën opgedeeld worden. De helft zal worden ingezet voor de 50 inch of grotere LCD panelen terwijl de andere helft zich gaat richten op de mobiele displays. De huidige LCD TV markt is voor Panasonic niet rendabel genoeg meer en het merk speelt er ook geen belangrijke rol. Grotere panelen leveren meer winst op en worden dus de belangrijkste focus. Ook de markt voor mobiele displays voor apparaten als tablets is momenteel erg groot. Door de grote vraag en de grotere marge moet dit meer geld gaan opbrengen.

Ook andere fabrikanten hebben last van de slechte situatie in de massamarkt voor TV’s. Consumenten willen steeds minder voor een TV betalen, de concurrentie wordt steeds groter en de voorraden blijven steeds vaker in de fabriek staan. De enige fabrikant die nog echt winst draait in alle segmenten van de TV markt is Samsung.

Bron: Whathifi

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.