Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Nederlanders geven 53 miljoen euro uit aan video on demand content

Geschreven door
Geplaatst op14 oktober 2011, 19:39 CategorieDigitale tv

Video on demand content wordt steeds populairder blijkt uit cijfers onderzoeksbureau GfK. Consumenten in Nederland geven dit jaar 53 miljoen euro uit aan het aanschaffen van content via online mei. Daarnaast zouden vanaf volgend jaar de verkopen van video on demand voor het eerst content hoger liggen dan Blu-ray en DVD films.

Volgens GfK is de oorzaak vooral het wegvallen van de landsgrenzen. Content is sneller beschikbaar en makkelijker in huis te halen. Ook maken steeds meer fabrikanten van hardware het mogelijk om via apparatuur media te huren of te kopen. GfK verwacht dat er in 2011 ongeveer 6 miljoen apparaten met internetverbinding verkocht zullen worden, waaronder smartphones, tablets, Blu-ray spelers, gameconsoles en TV’s. Via het gross van deze apparaten is het tegenwoordig mogelijk video on demand content te bekijken.

Verder toont het onderzoek dat 4,9 procent van de consumenten minimaal eenmaal per week naar video on demand content kijkt via Web TV. Voor mobiele apparaten en PC’s ligt dit op respectievelijk 2,5 procent en 2,9 procent. Naast digitale TV providers als UPC en Ziggo komen er steeds meer andere contentproviders op de markt. Eerder liet Pathé al weten een video on demand dienst te beginnen en Apple heeft onlangs een Nederlandse versie haar eigen bibliotheek met films en TV series gelanceerd.

Meer informatie over wat video on demand exact inhoudt vind je op deze pagina.

Bron: Emerce

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.