Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG kondigt ’s werelds energiezuinigste LCD / LED TV aan

Geschreven door
Geplaatst op10 oktober 2011, 17:50 CategorieLcd en led tv's

LG Display heeft vandaag aangekondigd dat het ’s werelds energiezuinigste LCD TV met LED achtergrondverlichting ontwikkeld heeft. Nou zou je misschien denken dat het dan om een klein model gaat maar het is een TV met een 47 inch schermformaat. Het model maakt gebruik van LG’s eigen LED techniek waarbij er maar één verticale zijde LED lampjes geplaatst zijn.

Volgens LG biedt de TV maximale helderheid terwijl er veel minder energie verbruikt wordt dan andere LCD / LED displays van 40 inch of groter en zelfs minder dan normale PC monitoren van 20 inch of groter. De grote verlaging van het energieverbruik komt vooral doordat het aantal LED lampjes drastisch verminderd is. Er wordt maar één korte zijde voorzien van deze verlichting, terwijl de helderheid en het contrast optimaal blijven.

Ondanks een grootte van 47 inch verbruikt het nieuwe model maar 28 Watt en wordt er 400 Nits aan helderheid geleverd. De geavanceerde LED technologie moet samen met een local dimming techniek zorgen voor een optimaal HD beeld. Ook het design profiteert van een kleiner aantal LED lampjes met een frame dat maar 8.5mm dik is.

Voorlopig zijn er nog geen plannen de TV op korte termijn naar de markt te brengen, maar we verwachten tijdens de CES 2012 toch wel de eerste modellen (wellicht van andere fabrikanten) die ten minste zo energiezuinig zijn.

Bron: OLED-display

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.