Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Google TV 2.0 met Android Honeycomb gelanceerd

Geschreven door
Geplaatst op28 oktober 2011, 18:09 CategorieDigitale tv

Er stromen al maanden details binnen over de opvolger van het mislukte Google TV platform maar vandaag heeft Google dan eindelijk Google TV 2.0 gelanceerd. De nieuwe versie maakt gebruik van het Android Honeycomb besturingssysteem waardoor het mogelijk is applicaties te downloaden en toegang te krijgen tot meer content. Ook moet het gebruiksgemak vergroot zijn.

De eerste versie van Google TV gooide geen hoge ogen, vooral door het feit dat grote Amerikaanse TV zenders het platform gingen blokkeren en er nog teveel bugs inzaten. Inmiddels moeten alle problemen opgelost zijn en kan Google opnieuw aantonen dat haar Smart TV platform meer biedt dan dat van bijvoorbeeld Samsung en Panasonic. Een belangrijk element van Google TV 2.0 is het Android Honeycomb besturingssysteem wat we kennen van de tablets. Hiermee is het mogelijk applicaties uit een voor Google TV bestemde Android Market te downloaden.

De focus van Google TV 2.0 ligt op betaalde streaming video diensten als die van Amazon, YouTube en Netflix. Middels een verbeterde en eenvoudigere layout kun je Video on Demand content zoeken en wordt er content voor je aangeraden. Google TV maakt het mogelijk om van alle content aanbieders een geheel gepersonaliseerd overzicht te maken dat aansluit op jouw wensen. Op deze manier krijg je dus een soort TV gids, maar dan alleen met programma’s en films die jouw interesseren.

Het aanbod van applicaties ligt momenteel nog erg laag. Bij de lancering zullen er ongeveer 50 applicaties beschikbaar zijn maar Google geeft aan dat dit aantal snel toe zal nemen. Naast applicaties die je kunt downloaden heb je ook ‘normale’ toegang tot het internet middels de Chrome browser en de Google Search functie.

Niet alleen de software zal bepalen of Google TV 2.0 zal slagen, ook de hardare is van belang. Er is al een Google TV set-top-box van Logitech op de markt (de Logitech Revue) en Sony heeft vorig jaar een Google LCD TV en een Google TV Blu-ray speler gelanceerd. Al deze apparaten krijgen binnenkort de Android 3.1 update maar daarnaast worden er ook nieuwe producten verwacht. Zo hebben onder meer Samsung en Vizio al aangegeven producten voorzien van Google TV te willen maken.

Voorlopig is Google TV alleen beschikbaar in de VS en begin 2012 zal Google de dienst ook uitrollen in de UK en Ierland. Of en wanneer Nederland aan de beurt is, is niet bekend.

Bron: Engadget

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.