Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Apple TV nu in Nederland te koop

Geschreven door
Geplaatst op5 oktober 2011, 20:55 CategorieFilms

We zagen het al aankomen door verschillende films die opdoken in de Nederlandse iTunes Store, maar sinds vandaag is het dan ook daadwerkelijk mogelijk de Apple TV box in Nederland aan te schaffen. Apple heeft het product in de Nederlandse versie van de Apple Store geplaatst voor een prijs van 119,00 euro. Veel films zijn er nog niet te vinden in iTunes, maar de speciale Film Tab geeft aan dat dit snel uitgebreid zal worden.

Middels iTunes is het mogelijk om films te huren of te kopen en te bekijken op je PC, Mac of Apple TV. De prijzen voor het huren van een film variëren van 2,99 euro tot 8,99 euro. Voor dit geld mag je een maand lang wachten om de film te bekijken, maar wanneer eenmaal gestart dan heb je 48 uur om de film af te kijken. Voor het kopen van een film betaal je minimaal 13,99 euro en dit loopt op tot ongeveer 20 euro.

Met de toevoeging van films huren of kopen wordt Apple TV pas echt een compleet apparaat. Je plaatst het simpelweg bij je home cinema systeem en het apparaat maakt draadloos verbinding met je iTunes account waarna je al muziek, films en  foto’s via je TV of je audiosysteem weer kunt geven.

Apple TV (2) specificaties

Processor
• Apple A4 chip

Aansluitingen
• HDMI
• Optisch audio uit
• Ethernet
• Ingebouwde IR ontvanger
• Micro-USB (alleen voor service en support)

Video formaten
• H.264  in .m4v, .mp4, and .mov file formaat
• MPEG-4 video .m4v, .mp4, and .mov file formaat
• Motion JPEG (M-JPEG) in ulaw, PCM stereo audio in .avi file formaat

Audio formaten
• HE-AAC, AAC, protected AAC, MP3, MP3 VBR, Audible, Apple Lossless, AIFF, en WAV; Dolby Digital 5.1 surround sound pass-through

Foto formaat
• JPEG, GIF, TIFF

TV compatibiliteit
• Compatibel met HDTV’s met HDMI geschikt voor 720p 60/50Hz

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.