Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Yamaha lanceert nieuwe home cinema sets en soundbars

Geschreven door
Geplaatst op5 september 2011, 19:39 Categorie3D

Yamaha heeft tijdens de IFA 2011 een aantal nieuwe producten geïntroduceerd, waaronder twee soundbar systemen, een alles-in-één home cinema set en een zeer chique audiosysteem voor je digitale muziekbibliotheek. Het nieuwste soundbar systeem is de YAS101, een complete soundbar met geïntegreerde  subwoofer en speakers aan elk uiteinde om de audio door de kamer te verspreiden.

Een stapje hoger vinden we de YHT-S401, de opvolger van de in 2009 gepresenteerde YHT-S400. Dit systeem, bestaande uit soundbar en een subwoofer, beschikt over Yamaha’s Air Surround Xtreme techniek om een realistisch 7.1 surround beeld weer te geven. De soundbar is het middelpunt van het systeem en kan zowel horizontaal als verticaal bevestigd worden aan de muur. Hierbij krijg je drie HDMI inputs, één HDMI uitgang, 3D ondersteuning, een ARC (Audio Return Channel) mogelijkheid en een digitale iPod/iPhone verbinding.

Het alles-in-één home cinema systeem is de BDX-610, bestaande uit 5 luidsprekers en een subwoofer. De hoofdunit is een Blu-ray speler met geïntegreerde versterker en ook hier zijn HDMI, 3D ondersteuning en ARC terug te vinden. Daarnaast krijg je een USB aansluiting voor het verbinden van een draagbare muziekspeler of USB stick.

Een compleet nieuw en uniek systeem dat Yamaha introduceerde is de Restio ISX-800. Dit fraai vormgegeven systeem op een slanke voet past perfect in de meest moderne huiskamer en wordt gezien als het middelpunt van je digitale muziekbibliotheek. Het systeem is ook zonder voet aan de muur te bevestigen. Een iPhone of iPod kan bovenop het systeem geplaatst worden waarmee je direct toegang hebt tot alle muziek, of je kunt simpelweg een CD in de lade aan de bovenzijde steken. Met een speciale applicatie is ook muziek vanaf andere apparaten te streamen naar de Restio ISX-800. Het display aan de voorzijde doet dienst als digitale klok met alarmfunctie.

De Restio wordt binnenkort verwacht en heeft een adviesprijs van 599,00 euro. Van de andere producten zijn de adviesprijzen nog niet bekend.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.