Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Yamaha breidt PianoCraft serie micro hifi systemen uit

Geschreven door
Geplaatst op27 september 2011, 22:00 Categorie3D

De serie is al een paar jaar oud maar nog altijd even succesvol; de PianoCraft serie van Yamaha. Deze lijn van high-end micro hifi systemen wordt uitgebreid met vier nieuwe modellen, de high-end MCR-750 en MCR-755 en de goedkopere MCR-232 en MCR-332. Beide modellen worden compleet uitgerust met iOS compatibiliteit waardoor verbinding met een iPhone of iPod eenvoudig tot stand gebracht kan worden.

Naast de Apple producten kunnen ook andere mobiele muziekspelers, USB sticks of harddisks zonder problemen aangesloten worden via de USB aansluiting. Yamaha belooft met beide systemen een hoge kwaliteit middels een digitale versterker die als een analoge moet klinken. Alle 4 de systemen worden geleverd met 2-weg bass-reflex speakers met 11cm subwoofers en 2,5cm tweeters. Voor wat extra lage tonen kun je zelf een subwoofer toevoegen aan elke systeem.

De twee high-end systemen kunnen naast CD’s en DVD’s ook 3D Blu-ray en normale Blu-ray discs afspelen. Voor optimaal Blu-ray genot beschikken beide micro sets over ondersteuning voor HD audioformaten en BD-Live weergave. Ook kun je video of muziek content streamen naar het systeem vanaf een computer of andere DLNA gecertificeerd apparaat in je thuisnetwerk. Bovendien kunnen de MCR-750 en MCR-755 ook een surround sound creëren uit slechts twee luidsprekers dankzij Air Surround Xtreme. Voor verbinding met een TV beschikken de high-end sets over een HDMI 1.4a aansluiting met ARC (Audio Return Channel) ondersteuning.

Vanaf oktober 2011 moeten de vier modellen leverbaar zijn. Hieronder vind je de adviesprijzen.

Yamaha MCR-232: 299 euro
Yamaha MCR-332: 339 euro
Yamaha MCR-750: 499 euro
Yamaha MCR-755: 549 euro • Delen:

Reacties

 1. Martin
  09 januari, 2012 om 22:35

  Vraagje

  “Ook kun je video of muziek content streamen naar het systeem vanaf een computer”

  Gaat dit dan via een Adsl Kabel ? of via de Usb-stick ?

  Alvast bedankt ,mooi artikel

  • Martijn
   09 januari, 2012 om 22:55

   Via Wifi of via een ethernet aansluiting.

   • Martin
    10 januari, 2012 om 22:21

    Dank u voor uw snelle reactie !

    Wifi dat is te gek ! is dit ingebouwd of moet daar een losse stick voor worden aangeschaft ?

    groeten Martin alvast bedankt

   • Martijn
    11 januari, 2012 om 0:00

    Een stick of via de ethernet poort.

 2. jos
  08 mei, 2013 om 21:50

  Ik heb de yamaha mcr 750 gekocht en de voeding piept.
  Lijkt me niet goed.

  • Jippy
   11 maart, 2015 om 21:11

   Gepiep al opgelost?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.