Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Teufel lanceert Theater 400 en Theater 500 home cinema systemen

Geschreven door
Geplaatst op20 september 2011, 17:08 CategorieHome cinema sets

Teufel heeft twee nieuwe home cinema systemen gelanceerd die volgens de fabrikant zowel filmfanaten als muziekliefhebbers tevreden moeten stellen. Zowel de Theater 400 als de Theater 500 is een compleet 5.1 luidsprekersysteem, zonder een DVD of Blu-ray speler. De sets zijn gebaseerd op respectievelijk de T 400 en T 500 vloerstaande luidsprekers, aangevuld met een subwoofer, center speaker en twee schakelbare dipool achterluidsprekers.

Groot voordeel van een dergelijke set-up is dat naast een ware bioscoopbeleving ook de muziekweergave van deze sets erg goed is, hetgeen bij gangbare home cinema sets nog wel eens kan tegenvallen. Bovendien zijn de stereo luidsprekers op zich al rijkelijk uitgerust wat betreft het bereik waardoor de subwoofer zich kan richten op de echte diepe tonen. De center speaker beschikt over hetzelfde midrange chassis als de grote front speakers, wat volgens Teufel een optimaal en evenwichtig klankbeeld aan de front zijde garandeert. Bovendien zorgt de naar achter geplaatste tweeter op de center speaker voor een duidelijke spraakweergave.

De T 110 D rear speakers (afkomstig uit de Theater 200) zijn uitgerust met dubbele tweeter en woofer en geven dankzij dipool-technologie surround-effecten ruimtelijk weer. Om de bijzondere geluidseffecten en een realistische ruimtelijkheid te creëren, stralen ze het geluid niet in één richting uit, maar tegelijkertijd naar voren en naar achteren. Hierdoor wordt het klankbeeld dankzij de extra reflecties aan de muren en plafond zeer diffuus en is niet meer te horen waar het geluid precies vandaan komt. Desgewenst is de naar achter uitstralende 2-kanaals luidspreker ook uit te schakelen, wat vooral bij meerkanaals muziek aan te raden is.

Het verschil tussen beide systemen zit hem in het wattage. De Theater 400 bevat een 250 Watt subwoofer met een 250 mm woofer (de T 1000 SW) en is daarmee geschikt voor ruimtes tot 40 m². De subwoofer van de Theater 500 (de T 2000 SW) heeft eveneens 250 Watt vermogen, maar bevat een 330 mm woofer in een grotere behuizing. Daarmee kunnen ruimtes tot 50 m² eenvoudig gevuld worden.

De Theater 400 en Theater 500 zijn exclusief verkrijgbaar via de online Teufel shop en kosten respectievelijk 999,00 euro en 1.299,00 euro. Meer informatie, waaronder technische specificaties is te vinden op de website van Teufel.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.