Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony toont nieuwe Google TV hardware met Android Honeycomb (video)

Geschreven door
Geplaatst op9 september 2011, 16:42 CategorieLcd en led tv's

Sinds de mislukte eerste poging van Google en hardware partners als Sony en Logitech om Google TV aan de man te brengen wordt er hard gewerkt aan een tweede versie van het Smart TV platform waarbij internet en TV samen moeten komen. Een van de grootste veranderingen voor Google TV versie 2.0 is het gebruik van het Android Honeycomb besturingssysteem, wat we kennen van mobiele apparaten, als platform.

Meerdere fabrikanten hebben inmiddels al aangegeven graag aan de slag te gaan met Google TV apparatuur en Google heeft onlangs beloofd in 2012 Google TV ook in Europa, in eerste instantie in de UK, aan te gaan bieden. Sony loopt al wat op de zaken vooruit en heeft tijdens de CEDIA 2011 beurs haar nieuwste hardware getoond waarin Google TV geïntegreerd zit. Met Android Honeycomb als besturingssysteem is het voor ontwikkelaars makkelijker applicaties te ontwikkelen die je op TV kunt gebruiken. Ook wil Google net als de Smart TV platformen die fabrikanten als Panasonic en Samsung gelanceerd hebben films en series verhuren.

Wil je meer weten over Google TV? Bekijk dan de laatste artikelen of deze korte introductie.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.