Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sharp presenteert Wireless Lifestyle TV’s

Geschreven door
Geplaatst op2 september 2011, 13:47 CategorieDigitale tv

Vorige week kwamen we de draadloze LCD TV’s van Sharp al tegen in Japan, maar Sharp heeft ze deze week ook meegenomen naar Europa. Tijdens de IFA 2011 heeft Sharp de modellen getoond en laten weten dat enkele formaten ook in Nederland beschikbaar zullen zijn. De Wireless Lifestyle TV’s beschikken over een externe set-top-box die draadloos HDMI signalen naar de TV kan sturen.

Voor het draagbare deel van de TV heeft Sharp aan de bovenzijde een handvat en aan de onderzijde een uitklapbare voet aangebracht. Zo is de TV gemakkelijk even mee naar buiten te nemen tijdens een barbecue zonder het gedoe met kabels of slechte signalen. Via de set-top-box worden de signalen, zowel van een Blu-ray speler of de kabelaansluiting, draadloos en in hoge kwaliteit verzonden naar je TV. De AQUOS Wireless Lifestyle beschikt over UV2A-technologie, LED achtergrondverlichting, 100Hz beeldverwerking en produceert volgens Sharp superscherpe en dynamische beelden met een groot contrast, zelfs bij het bekijken van snelle sportwedstrijden en actiefilms.

De set-top-box bevat vier HDMI aansluitingen waar je al je apparaten op kwijt kunt, plus een CI+ sleuf en ingebouwde tuner voor het direct gebruiken van digitale of analoge televisie. Er is tevens de mogelijkheid om een externe harde schijf aan te sluiten om programma’s op te nemen en ze op een later tijdstip af te spelen. De AQUOS NET+ functie wordt gebruikt voor toegang tot meer dan 70 verschillende apps, inclusief functies voor Video-on-demand en de mediabibliotheken van TV kanalen. Het Net+ Smart TV platform van Sharp maakt het mogelijk om je social media bij te werken, op het web te surfen of een e-mail te lezen tijdens het TV kijken.

Het is nog niet duidelijk welke modellen er in Nederland zullen verschijnen en wat de adviesprijs zal worden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.