Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Nieuwe Horizon mediabox voor UPC onthuld

Geschreven door
Geplaatst op8 september 2011, 19:12 CategorieDigitale tv

Liberty Global, het moederbedrijf van UPC, heeft vandaag de Horizon mediabox onthuld. Deze mediabox / decoder / set-top-box moet volgens het bedrijf het media- en entertainment platform is huis worden dat naadloos (digitale) televisie, persoonlijke content en web based content integreert. Gebruikers kunnen content bekijken op meerdere schermen en apparaten in huis door middel van een eenvoudige, intuïtieve interface en een geavanceerde zoek- en aanbevelingenfunctie.

Volgens Liberty Global is met de introductie van Horizon televisie opnieuw uitgevonden. Bij Horizon vormt een computer het ‘multimediahart’ van het huis. Deze multimedia gateway creërt een draadloos netwerk dat de TV verbindt met alle persoonlijke apparaten zoals computers, tablets en smartphones. De TV interface gebruikt 3D graphics en beelden om content tot leven te wekken en om simpel, snel en naadloos te kunnen navigeren.

De zoek- en aanbevelingsfuncties bieden klanten toegang tot eigen video’s, muziekbestanden en foto’s welke thuis op andere apparaten of in de cloud zijn opgeslagen. Speciaal voor Horizon zijn er webbrowsers en applicaties voor smartphones en tablets (tweede schermen) ontwikkeld, om eenzelfde ervaring op diverse apparaten te brengen als dat je voor de TV krijgt. De Horizon mediabox beschikt onder meer over HDMI, Wifi en DLNA certificering.

Exact zoals we kennen van de tablets en smartphones moet Horizon een soort Smart TV platform worden waar ook derde partijen applicaties voor kunnen ontwikkelen. Op dit moment lopen er al samenwerkingen met onder andere YouTube, Facebook en Twitter voor het ontwikkelen van applicaties voor deze platformen. Klanten die Horizon gebruiken kunnen in de App Store kiezen uit web-gebaseerde apps en widgets die worden geïntegreerd in de TV interface.

Kortom, UPC wordt met de introductie van Horizon een directe concurrent van de Smart TV platformen van TV fabrikanten als Panasonic, Sony, LG en Samsung. De uitdaging ligt hier voor UPC (en Liberty Global) vooral bij het voldoende support geven aan ontwikkelaars van applicaties om zo de hoeveelheid applicaties flink te laten groeien en de consument meer (lokale en interessante) keuze te bieden dan TV fabrikanten dit doen.

Liberty Global voert momenteel in Nederland praktijktests uit en zal later dit jaar met consumententests beginnen. De commerciële lancering staat gepland voor het eerste kwartaal van 2012 bij UPC. Daarna zullen meerdere landen in Europa volgen. Horizon wordt toegevoegd aan het bestaande aanbod van digitale diensten en producten. Klanten van UPC krijgen bij de introductie een aantrekkelijk upgrade-pakket aangeboden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.