Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Home cinema overzicht IFA 2011

Geschreven door
Geplaatst op10 september 2011, 15:30 CategorieAccessoires

De grootste consumentenelektronica beurs van Europa, de IFA in Berlijn, is weer voorbij. Er is op het gebied van home cinema heel wat nieuws gepresenteerd dus is het tijd voor een samenvatting en een overzicht. Hoewel veel fabrikanten aandacht schonken aan 3D was er ook voor de 2D liefhebber voldoende home cinema nieuws, waaronder interessante ontwikkelingen op het gebied van Smart TV’s.

Zo liet Panasonic weten een nieuw, of eigenlijk bredere, weg in te slaan met haar Viera connect platform. Alle nieuwe TV modellen van de fabrikant zullen vanaf volgend jaar voorzien zijn van het Smart Viera concept. Dit houdt in principe in dat Panasonic meer interactiviteit wil bieden met je TV en de TV het middelpunt wil maken van nagenoeg alle elektronica in huis, en zelfs daarbuiten. Ook Samsung wil consumenten meer gaan bieden op het gebied van Smart TV en komt daarom met de YouTube 3D applicatie voor meer gratis 3D content.

Om tegen grootheden als Panasonic en Samsung te kunnen concurreren hebben Philips, Sharp, Loewe en LG afgesproken samen te gaan werken op het gebied van applicatie. Ze willen één systeem ontwikkelen waarmee het makkelijker wordt voor ontwikkelaars om applicaties te maken die voor TV’s van alle vier de merken geschikt zijn.

Naast een aantal nieuwe 3D TV series en een bril-vrije 3D TV heeft Toshiba ook een nieuwe middenklasse LCD/LED TV serie gepresenteerd en twee nieuwe mediaspelers, waarvan er één uitgerust is met diverse Smart TV functies. Met dit apparaat kun je jouw oudere TV alle functies van een nieuwe Smart TV geven.

Sharp is een van de weinige merken die iets unieks heeft getoond tijdens de IFA 2011 beurs. Zo presenteerde het merk de eerste Wireless Lifestyle LCD/LED TV’s welke in principe overal in en rondom het huis geplaatst kunnen worden. Het enige wat je nodig hebt is stroomtoevoer, de rest gaat via een draadloze set-top-box. Een fabrikant die nog iets innovatiever was is Haier. Het merk toonde namelijk twee prototype TV’s; een van een transparant OLED display en een display dat aangestuurd kan worden middels het lezen van je gedachten.

Philips heeft deze keer veel nadruk gelegd op audio, en dan vooral audiosystemen voor smartphones en tablets. Zo presenteerde Philips de eerste Fidelio dockingspeakers voor Android apparaten en een nieuwe lijn Fidelio draadloze speakers met AirPlay. Streaming binnen je home cinema systeem is belangrijk voor de Nederlandse fabrikant want ook heeft ze een nieuwe soundbar onthuld welke films weer kan geven, gestreamd vanaf een tablet of smartphone.

Tussen al het grote nieuws door heeft Sony een nieuwe budget Blu-ray speler gepresenteerd, heeft Toshiba zelfs twee nieuwe Blu-ray modellen onthuld, toonde Canton een nieuw draadloos muzieksysteem, heeft Loewe diverse audiosystemen en nieuwe TV designconcepten getoond, en hebben we van Onkyo een eerste blik mogen werpen op de high-end Hifi componenten van het merk.

Wil je meer te weten komen over al het 3D TV nieuws tijdens IFA 2011? Bekijk dan het 3D IFA 2011 overzicht op 3DTV Magazine.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.