Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Haier presenteert door gedachten aangestuurde TV (video)

Geschreven door
Geplaatst op4 september 2011, 15:34 CategorieLcd en led tv's

De dagen van de afstandsbediening zoals we die nu kennen zijn geteld, althans volgens TV fabrikant Haier. Tijdens de IFA 2011 beurs in Berlijn heeft de fabrikant een prototype TV laten zien die aangestuurd kan worden door je gedachten. ’s Werelds eerste Brain-Computer Interface Technology (BCI) Smart TV maakt het mogelijk interactief bezig te zijn met je TV middels het analyseren van je hersengolven.

De Smart TV van Haier communiceert met de MinReader headset van NeuroSky waarmee de hersengolven gedetecteerd worden. De hersengolven geven de gemoedstoestand van de gebruiker aan en worden als digitale signalen naar de TV gestuurd zodat deze ze kan herkennen. Gebruikers kunnen de communicate met hun TV ontwikkelen met meegelevrde entertainment applicaties als het met je gedachten opblazen van een olievat.

In de video hieronder vind je de eerste hands-on ervaringen met de TV. Zoals je ziet is het momenteel alleen nog mogelijk met gedachten enkele ‘agmes’ te spelen, wat al lastig genoeg blijkt. In de toekomst moet je middels deze techniek eenvoudig van kanaal kunnen veranderen of het volume kunnen aanpassen. Maar, wie zet er nu zo’n ding op zijn hoofd als het ook middles een simpele afstandsbediening kan?

De Haier Smart TV (letterlijk dus) wordt in oktober gelanceerd in de VS, maar gezien de staat van het prototype zou dit wel eens uitgesteld kunnen worden. We zien in ieder geval een stukje van de toekomstige TV.

Bron: Engadget

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.