Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Denon lanceert DNP-720AE netwerk audiospeler

Geschreven door
Geplaatst op29 september 2011, 20:14 CategorieMediaspelers

We hebben het al kort over dit apparaat gehad, maar inmiddels is de eerste netwerk audiospeler van Denon ook in Nederland gelanceerd. De mediaspeler heeft volgens het merk ongelimiteerde weergave mogelijkheden en maakt gebruik van de kracht van het netwerk. Eenmaal aangesloten op een versterker, kan er begonnen worden met audio streaming via zowel Wifi als ethernet, inclusief de toepassing van Airplay met een iPod Touch, iPad of iPhone.

De Denon technici vinden naar eigen zeggen dat het moment daar is om de audiotechnologieën te laten versmelten met alle netwerk voordelen, zonder dat dit ten koste gaat van de geluidskwaliteit. De DNP-720AE is een netwerk audiospeler die de gebruiker toegang geeft tot een grote variëteit aan internet radio, digitale online content of netwerk muziek bestanden. De speler ondersteunt ook  AirPlay om muziek rechtstreeks te streamen vanaf een iPad, iPhone, iPod touch, of van de iTunes muziekbibliotheek op een computer.

Dankzij de DLNA 1.5 compatibiliteit kunnen Network Attached Storage (NAS) apparaten snel worden benaderd om de favoriete nummers af te spelen. De audiotuning is gebaseerd op Denon’s “Simple & straight” circuit ontwerp, streng geselecteerde componenten, en zo kort mogelijke signaalweg, om geluidsweergave te optimaliseren.

Voor een simpele bediening is de DNP-720AE voorzien van een flexibele user interface om op verschillende manieren gemakkelijk in bibliotheken te kunnen browsen. Zo kun je de speler bedienen met het 3 regelige OLED display, de meegeleverde afstandsbediening of een iPad/iPhone/iPod touch met de originele Denon Remote App.

Drie “quick select” knoppen kunnen gebruikt worden om snel toegang te krijgen tot favoriete Internet Radio stations. De USB  ingang op het frontpaneel biedt nog meer weergavemogelijkheden, zoals de digitale overdracht van iDevices of andere aangesloten USB massa opslag apparaten. De speler is ook Windows 7 gecertificeerd  voor “Play to” om gemakkelijk audiobestanden te streamen van de Windows Player 12 of hoger naar het stereosysteem. Natuurlijk kan de gewone AM/FM tuner ook niet ontbreken.

De Denon DNP-720AE komt in september in twee kleuren op de markt: zwart of premium zilver. De adviesprijs bedraagt 499,00 euro.

Specificaties DNP-720AE Netwerk Audio Speler

 • Wifi en ethernet connectiviteit
 • DLNA 1.5 gecertificeerd voor betrouwbare audio streaming
 • Geeft een grote varieteit van network content
  • AirPlay rechtstreeks muziek streamen van iPad, iPhone, iPod touch en iTunes bibliotheek
  • Internet radio met meer dan 14,000 stations
  • Last.fm and Napster (niet in alle landen beschikbaar)
  • PC/NAS muziek bestanden
 • Denon Remote App voor iPhone en iPod touch
 • Digitale overdracht weergavefunctie voor iPhoneof iPod (via front USB)
 • Luister naar AM / FM radio met RDS / Radio Text
 • Hoogwaardige 24-bit/192kHz audio digital-naar-analoog omzetters
 • Windows 7 gecertificeerd voor “Play to” van Windows Media Player 12 of hoger
 • Ondersteunt WMA / MP3 / WAV / AAC / FLAC /
  WMA lossless (Transcode) / FLAC 96/24
 • 2-kanaals analoge uitgangen incl. digitale optische uitgang • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.