Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Bose lanceert draadloze SoundLink Wireless Mobile Speaker

Geschreven door
Geplaatst op15 september 2011, 20:42 CategorieAccessoires

Bose, bekend om de high-end en stijlvolle audio en video oplossingen, heeft vandaag een nieuwe speaker gelanceerd in de vorm van de Bose SoundLink Wireless Mobile Speaker. Met deze draadloze speaker kun je via Bluetooth verbinding maken met je tablet of smartphone en tot 8 uur lang muziek afspelen. De SoundLink speaker heeft compacte afmetingen en zal beschikbaar zijn in verschillende kleuren.

De draagbare audiosystemen die we tot op heden onder ogen hebben gehad zijn qua audiokwaliteit meestal niet om over naar huis te schrijven. Met de SoundLink Wireless Mobile Speaker wil Bose een high-end geluid brengen naar draagbare apparaten, en dat met een behuizing van nog geen 5cm dik. PCMag heeft de speaker al kort mogen proberen en was onder de indruk van de geluidskwaliteit. Ook het verbinden met verschillende Bluetooth apparaten ging zonder problemen.

Vier neodymium luidsprekers met een zeer ondiep profiel zorgen voor de hoge- en middenfrequenties. De nieuwe dubbele en tegenover elkaar geplaatste passieve radiatoren, zijn ontworpen in een gepatenteerde wafelvorm en moeten rijke, diepe, lage tonen realiseren. Doordat de radiatoren op tegenovergestelde wijze geplaatst zijn, wordt vibratie opgeheven en komt deze energie ten goede aan de akoestiek. Het geluidspakket van de speaker is aangevuld met elektronica zoals Bose’s digitale signaalverwerking.

Aan de voorzijde van het apparaat zit een cover ter bescherming, maar eenmaal opengeklapt dient deze ook als een standaard. Wanneer dichtgeklapt is de SoundLink meteen ook uitgeschakeld. Waneer gebruikt op maximaal volume gaat de SoundLink zo’n 3 uur mee. Op meer gebruikelijke geluidsniveaus gaat het apparaat minimaal 8 uur mee.

De SoundLink kan ook gebruikt worden aan het water of op het strand aangezien een beetje water of zand geen problemen geeft. Muziek wordt vol en rijk weergegeven, zonder dat het geluid vervormt bij een hoog volume. Kortom, de Bose SoundLink lijkt het perfecte apparaat voor een feestje of een dagje aan zee.

Maar, dat alles komt natuurlijk tegen een Bose prijs. De SoundLink kun je kopen voor een bedrag van 299,00 euro. Er komt ook een iets luxere versie met een lederen cover op de markt voor 349,00 euro. Overigens is de cover verkrijgbaar in verschillende kleuren.

De Bose SoundLink Wireless Mobile Speaker moet vanaf vandaag in Nederland te koop zijn.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.