Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Pioneer onthult nieuwe high-end receivers, waaronder SC-LX85

Geschreven door
Geplaatst op1 augustus 2011, 13:21 Categorie3D

Pioneer heeft vandaag de nieuwe high-end receivers voor 2011 onthuld, de SC-LX85, SC-LX75, VSX-LX55 en VSX-2021. Pioneer heeft de receiver ontworpen volgens een strikte filosofie met als doel geluid van studiokwaliteit in de woonkamer te brengen. Alle receivers zijn voorzien van een THX certificaat en bieden Apple AirPlay ondersteuning.

De vier nieuwe AV-receivers hebben allemaal tal van nieuwe eigenschappen waardoor ze volgens Pioneer aan de top van hun klasse staan. Ronald De Wilde, PR Manager Pioneer Benelux zegt: “De AV-receivers zijn het nieuwste in een uitgebreide lijn van kwaliteitsvolle systemen en er werden in het volledige assortiment verbeteringen doorgevoerd. We hebben het beste nog beter gemaakt, om het ideaalbeeld van muziek en filmprestaties zo goed mogelijk te benaderen, precies zoals de artiest het bedoelde. Geen gadgets hier, elke feature is weldoordacht en biedt de beste kwaliteitservaring en veelzijdigheid. Elk toestel biedt tal van interfaces, verwerkt alle belangrijke HD-audio- en -videoformaten en is compatibel met de nieuwste technische innovaties op het gebied van homecinema. We bieden natuurlijk nog steeds verschillende afstandsbedieningen aan, inclusief een RF-afstandsbediening (meegeleverd met de SC-LX85). Daarnaast kunnen de belangrijkste functies van de AV-receivers ook met de kantelinrichting en de touchscreenmogelijkheden van de compatibele iPod touch-, iPhone- en de iPad-toestellen worden bediend.”

Pioneer SC-LX85 en SC-LX75

De toestellen gebruiken Direct Energy HD-versterkers, gebaseerd op de klasse D-technologie en hebben een meerkanaals continu vermogen van 810 watt verdeeld over 9 kanalen bij de SC-LX85 en 720 watt via 9 kanalen bij de SC-LX75. De SC-LX85 kan tot 10 verschillende settings aan, en in elke setting garanderen de Direct Energy HD-versterkers voor alle kanalen hetzelfde vermogen. Ze omvatten bvb. een setting met 5 kanalen in één kamer, met stereogeluid in 2 andere kamers (zone 2 en zone3), of een 9-kanaals opstelling in één kamer.

Het Direct Energy HD-ontwerp heeft het THX Ultra 2 Plus (SC-LX85) / THX select 2 Plus (SC-LX75, VSX-LX55 en VSX-2021)-certificaat gekregen. Daarnaast kregen de SC-LX85 en SC-LX75 ook nog een certificaat van de wereldberoemde AIR Studios.

Hi-bit 32 en hi-sampling-audioprocessing in de SC-LX85 en SC-LX75 laten het originele geluid herleven en nemen alle vervormingen weg. Dankzij een gloednieuwe DAC-filter in beide modellen, een wereldprimeur voor een AV receiver, kun je genieten van 3 soorten geluidstypes door te schakelen: traag, scherp en kort. Kenners kunnen hierdoor respectievelijk zachte-warme, stevige-strakke of snelle-preciese sound horen.

Pioneer VSX-LX55

Gemaakt voor iPod/iPhone/iPad

Bij deze AV receivers van Pioneer wordt een gratis USB-/videokabel geleverd voor een iPhone, een iPad en een iPod touch, waardoor de toestellen gewoon via ‘plug-and-play’ kunnen worden gebruikt en een optioneel dockingstation overbodig wordt. Hierdoor kunnen gebruikers audio, video en foto’s afspelen die op hun toestel(len) zijn opgeslagen. Een wereldprimeur voor een AV-receiver is de volledige ondersteuning voor iPad, inclusief de mogelijkheid om een batterij van 2,1 A op te laden via de USB-poort.

 Apple AirPlay

Dankzij Apple AirPlay kunnen muziekliefhebbers via hun homecinemasysteem en hun thuisnetwerk op een eenvoudige manier naar hun muziekbibliotheek luisteren. Op het aangesloten beeldscherm/tv-scherm kunnen ook de ‘album art’ en informatie over het nummer worden weergegeven. Om de aansluiting zo eenvoudig mogelijk tot stand te brengen, wordt een draadloze LAN-converter van Pioneer (AS-WL300) meegeleverd bij de SC-LX85, SC-LX75 en VSX-LX55 en kan hij voor de VSX-2021 bijbesteld worden.

Air Jam

Pioneer draagt zijn steentje bij aan de revolutie in het sociale entertainment met zijn gratis Air Jam App, die verkrijgbaar is in de App Store voor iPod touch, iPhone en iPad. In combinatie met de Bluetooth-adapter AS-BT200 kunnen via Bluetooth tot vier verschillende toestellen worden aangesloten. Zodra een gebruiker met het netwerk verbonden is, kan hij nummers uit zijn muziekbibliotheek markeren om een collectieve playlist samen te stellen die op de AV-receiver kan worden afgespeeld. Op ieder aangesloten toestel kan dan de lijst worden bekeken die door alle gebruikers is toegevoegd, evenals het toestel waarop iedere song wordt afgespeeld. De Air Jam App houdt ook de playlist bij van iedere sessie op elk toestel, zodat de gebruiker ze later eventueel via de iTunes Store kan aankopen.

iControlAV2

De jongste generatie iControl AV2 App van Pioneer biedt gebruikers nog meer controle over de instellingen van hun home cinema. Met deze applicatie, voor iPhone/iPod Touch & iPad, kunnen het volume, de bastonen, de balans en de instellingen worden bediend. Wanneer deze oplossing in combinatie met een iPad wordt gebruikt, worden alle vier applicatiesturingen zelfs in één enkel intuïtief scherm geïntegreerd. Met de iControlAV2 App kan ook een compatibele Blu-ray-speler van Pioneer worden bediend. De applicatie is gratis verkrijgbaar in de App Store voor de iPod touch, de iPhone en de iPad.

DLNA Certified v1.5

DLNA v1.5 breidt de draadloze en netwerkmogelijkheden verder uit. Hierdoor kunnen de receivers worden verbonden met toestellen die ook over DLNA v1.5 beschikken. Via Ethernet of de draadloze LAN-converter AS-WL300 (verkrijgbaar als optie voor de VSX-2021, inbegrepen in de andere modellen) krijgen de AV-receivers toegang tot hogeresolutiemuziek (tot 192 kHz/24-bit) vanaf een compatibel toestel in het netwerk en kunnen ze die muziek afspelen. De audio kan ook gestreamd en bediend worden via de AV-receiver van Pioneer met bijv. een smartphone die UPnP / DLNA-mediaservers en renderers ondersteunt, waardoor de gebruikers hun muziekcollectie op een compleet nieuwe manier kunnen delen en afspelen.

Bluetooth audiostreaming

Met de optionele Bluetooth-adapter AS-BT200 bieden alle AV-receivers de mogelijkheid om audiocontent vanaf eender welk A2DP Bluetooth-enabled mobiel toestel of pc via Bluetooth over te zetten. Met de Bluetooth-adapter AS-BT200 van Pioneer kunnen luisteraars hun telefoon bij zich houden terwijl ze via hun homecinemasysteem genieten van de muziek. En dankzij de exclusieve Sound Retriever AIR-technologie van Pioneer, die speciaal werd ontworpen om audio via Bluetooth te verbeteren, klinkt de muziek die via Bluetooth wordt verstuurd onberispelijk.

vTuner

Met vTuner krijgen de gebruikers toegang tot duizenden internetradiostations van over de hele wereld. Op het on-screendisplay kunnen gebruikers kiezen uit verschillende muziekformaten of stationlocaties of kunnen ze gewoonweg specifieke stations zoeken en hun programma’s telkens weer met de beste ontvangstkwaliteit beluisteren.

Overige specificaties

Elk model beschikt over HDMI (V1.4 met 3D en ARC). Op die manier kun je 3D content van een 3D Blu-ray speler of 3D programma’s die via de kabel of de satelliet worden ontvangen, naar eender welk compatibel beeldscherm doorsturen. Met het Audio Return Channel (ARC) kunnen audiosignalen (bijv. van een televisieprogramma) vanaf een geschikt televisietoestel over dezelfde HDMI-kabel naar de AV-receiver worden doorgestuurd. Voor de consument die soms gebruik wenst te maken van de ingebouwde speakers van zijn televisietoestel, heeft Pioneer een nieuwe HDMI Standby Through-feature voorzien. Hierdoor worden audio en video van een settopbox naar de AV-receivers doorgestuurd zonder dat de receiver moet worden ingeschakeld.

• Phase Control-technologie – De receivers beschikken over Phase Control-technologie van Pioneer om faseafwijkingen te corrigeren en meerkanaalsgeluidsbronnen aanzienlijk te verbeteren. Het zorgt ervoor dat de audio op de luisterpositie perfect gesynchroniseerd is. Met Phase Control Plus kan de gebruiker genieten van meerkanaalsaudio van een betere kwaliteit, met een krachtiger en sterker geluid en een verbeterde totale frequentiebalans.

• Auto Multi-Channel Acoustic Calibration (MCACC) – De exclusieve Advanced Multi-Channel Acoustic Calibration (MCACC) van Pioneer werkt net zoals een professionele opnamestudio, waarbij de gebruikers de luidsprekeropstellingen automatisch kunnen aanpassen en hun systeem nauwkeurig kunnen regelen in overeenstemming met de unieke akoestiek van hun ruimte.

• Decoderen van HD-audioformaten – Alle nieuwe Pioneer AV-receivers kunnen alle mainstream HD-audioformaten decoderen, inclusief DTS-HD Master Audio en DTS Neo X (SC-LX85 en SC-LX75), evenals Dolby TrueHD en Dolby ProLogic IIz.

• Virtual Depth – Naast de door Pioneer ontwikkelde Virtual Surround Back (geluidsveld tussen de surroundluidsprekers) en Virtual Height (geluidsveld boven de voorste luidsprekers), beschikken deze nieuwe modellen ook over Virtual Depth, waarbij een geluidsveld wordt gecreëerd dat perfect past bij 3D-films via een virtueel diep geluidsveld tot achter het display.

• Precision Quartz Lock System van Pioneer – PQLS zit standaard op de 4 nieuwe modellen. Wanneer gebruikt in combinatie met een compatibele Blu-ray-speler van Pioneer, die via HDMI is aangesloten, elimineert het audiovervormingen die worden veroorzaakt door timingfouten (jitter), waardoor een dynamische geluidskwaliteit wordt gegarandeerd.

• Advanced Sound Retriever – Deze technologie zorgt voor een opwaardering van de kwaliteit van gecomprimeerde muziek, zodat die nauw aansluit bij de originele muziekopname. De Advanced Sound Retriever (ASR) corrigeert de geluidskwaliteit van gecomprimeerde audio zoals mp3, AAC of WMA en traditionele multikanaalssoundtracks zoals Dolby Digital of DTS. Deze door Pioneer ontwikkelde technologie werkt met alle gecomprimeerde digitale geluidsbronnen (draagbare audio- en disc-spelers, digitale bronnen) om de diepte en de levendigheid die verloren is gegaan bij het comprimeren, te herstellen. Gelijkaardige voordelen worden verwezenlijkt door de Sound Retriever AIR, de eerste hoogwaardige verbeteringstechnologie voor Bluetooth, die de geluidsdruk en -densiteit herstelt. Auto Sound Retriever optimaliseert automatisch de ASR-algortimen zodat de kwaliteit van de gecomprimeerde audio (bitsnelheid) de originele bron zo dicht mogelijk benadert. Het is vooral heel effectief voor de verbetering van het geluid wanneer u wisselt tussen internetradiostations met verschillende bitsnelheden.

• Auto Level Control – De ALC-technologie staat garant voor constant luistervolume ongeacht de entertainmentbron. Bij deze technologie worden schommelingen in de volumeniveaus van verschillende digitale audionummers, televisiekanalen en reclameberichten die de entertainmentervaring kunnen verstoren, gecompenseerd.

Videoprestaties

De 1080p-resolutie met 24 frames per seconde wordt aangevuld met 36-bits HDMI Deep Colour Support voor een bioscoopervaring met een verbazingwekkende diepgang en helderheid. Een krachtige video-upscaler is inbegrepen om video in standaardresolutie automatisch te upgraden naar 1080p. De compatibiliteit met HDMI versie 1.4a zorgt ervoor dat 3D-content van uitzendingen, games en homecinema kan worden verwerkt met resoluties tot 1080p.

• Advanced Video Adjust – Door de informatie van de displays die aangesloten zijn via HDMI slim te gebruiken, worden videosignalen geoptimaliseerd volgens uw type scherm, zoals een plasmascherm, lcd-scherm of projector. Op basis van de MCACC-kalibratiegegevens stemt het ook de beeldkwaliteit af op de afstand van de gebruiker van het scherm, via de automatische kijkafstandsaanpassing van de beeldvergrotings- en ruisverminderingsparameters.

• Stream Smoother – De aanwezigheid van gecomprimeerde (lagere bitsnelheid) videocontent neemt toe, bijv. door het steeds populairder worden van onlinecontentbronnen (bvb. YouTube). Om de gebruiker een betere kijkervaring te bieden, vermindert de Stream Smoother de gecomprimeerde ruis en realiseert hij meer gedetailleerde beelden.

AVNavigator om de installatie te vergemakkelijken

Elke receiver is uitgerust met de nieuwe “AV Navigator” set-up software. “AV Navigator” is een suite van pc-applicaties bedoeld om de fysieke en software set-up van de AV-receiver te vereenvoudigen. De suite bestaat uit twee belangrijke applicaties: Wiring Navi en de Interactive Manual.

• Wiring Navi – Hierbij moeten de gebruikers een reeks vragen beantwoorden over de hardware die met het systeem verbonden is. Daarna updatet de applicatie de AV-receiver automatisch met alle correcte instellingen, terwijl de handleiding u helpt bij het maken van de verbindingen.

• Interactive Manual – Zodra de AV-receiver met behulp van Wiring Navi is ingesteld, biedt de Interactive Manual-applicatie een gelinkte interactieve handleiding die gebruikers snel wegwijs maakt in alle nieuwe features van de AV-receiver (bijv. wanneer de gebruiker op de PHASE CTRL-knop op de voorkant van de receiver duwt, wordt hij rechtstreeks naar het deel van de handleiding gebracht waar uitleg wordt gegeven over de Phase Controle-functie). Gebruikers kunnen ook op een deel van de gebruikershandleiding klikken, waarna de feature van de AV-receiver automatisch wordt gestart (bijv. wanneer de gebruiker op het FL Dimmer-gedeelte van de gebruikershandleiding klikt, dimt het display van het frontpaneel van de AV-receiver).

Verkrijgbaarheid

De VSX-LX55 en VSX-2021 zullen vanaf juli verkrijgbaar zijn in de Pioneer-winkels.
De SC-LX85 en SC-LX75 zullen vanaf september verkrijgbaar zijn.

Gemiddeld vastgestelde verkoopprijs :

VSX-2021-K: 1099,00 euro
VSX-LX55: 1.399,00 euro
SC-LX75: 1.799,00 euro
SC-LX85: 2.399,00 euro

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.