Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Onkyo lanceert TX-NR5009 en TX-NR3009 receivers met THX Ultra2 certificering

Geschreven door
Geplaatst op22 augustus 2011, 15:14 Categorie3D

Onkyo is de laatste weken druk bezig haar home cinema receiver portfolio uit te breiden en vandaag komt de fabrikant met twee nieuwe high-end receivers en een nieuwe netwerk AV controller. Onkyo lanceert de 9.2-kanaals TX-NR5009 en TX-NR3009 AV receivers, naast de PR-SC5509 netwerk AV controller, als kroon op de 2011 home cinema productlijn.

Volgens Onkyo leveren de twee receivers alle kwaliteit die je kunt verwachten van een high-end home cinema component. Zo krijg je een groot vermogen, een verscheidenheid aan aansluitingsmogelijkheden en hoogwaarde beeldverwerkingstechnieken en processoren. De PR-SC5509 netwerk AV controller is ontworpen om samen te gaan met een high-end multi-kanaals versterker en bevat alle verwerkings- en aansluitingsfuncties. van de TX-NR5009, zonder de versterking. Alle drie de componenten zijn THX Ultra2 Plus gecertificeerd foor een optimale audioweergave in grote ruimten.

Onkyo TX-NR5009

De meest geavanceerde receiver is de TX-NR5009. Dit model bevat maar liefst acht HDMI ingangen en twee uitgangen (twee ingangen en een uitgang zijn verguld) en een 9 x 220 Watt vermogen. Daarnaast beschikt de receiver onder meer over twee USB poorten, een Universal Port voor Onkyo componenten, en een RGB input voor PC signalen. De receiver is, naast met de afstandsbediening, te bedienen via een Android of iOS applicatie die je kunt downloaden op je smartphone. Vanzelfsprekend beschikt de TX-NR5009 ook over een ethernetverbinding.

Net als bij de receivers in de lagere series beschikt de TX-NR5009 over ondersteuning voor diverse internet radiostations en streaming muziekdiensten, waaronder Spotify, last.FM, Napster en vtuner. Ook is de receiver DLNA gecertificeerd waardoor je eenvoudig media kunt streamen vanaf andere apparaten in je thuisnetwerk. De meest gebruikte bestandsformaten worden ondersteund, waaronder FLAC, WMA Lossless, WAV, AAC, Ogg, MP3, en Super Audio CD.

Met 9.2-kanaals aansturing – en Onkyo’s Zone 2/3 mogelijkheid voor volledig aangestuurde stereo audio van verschillende bronnen in twee andere kamers – hebben gebruikers vele mogelijkheden het home cinema systeem flexibel in te stellen. Met de Audyssey automatische kalibratie wordt het helemaal eenvoudig. Deze software zorgt dat de audio optimaal ingesteld wordt, afhankelijk van de akoestiek en vorm van jouw kamer. Ook DTS Neo:X is toegevoegd aan de mogelijkheden. Deze audiotechniek maakt het mogelijk je 5.1 of 7.1 home cinema systeem uit te breiden met extra speakers voor een nog indrukwekkender surround effect. Lees hier meer over DTS Neo:X.

Verder beschikt de TX-NR5009 over diverse audiotechnieken om de audiokwaliteit te optimaliseren, waaronder 192 kHz/32-bit TI Burr-Brown DACs en een 32-bit DSP chip. Het verzwaard chassis moet de trillingen verminderen. De HQV Vida VHD chip moet ervoor zorgen dat standaard definitie materiaal omgezet wordt in Full HD, terwijl de Marvell Qdeo chip Full HD materiaal om kan zetten naar een 4K (3840 x 2160) resolutie voor toekomstige TV’s.

Onkyo TX-NR3009

De TX-NR3009 bevat veel van de features van de krachtigere NR5009 met een paar kleine aanpassingen. Zo beschikt de receiver over 24-bit TI Burr-Brown DACS in plaats van de 32-bit chips, zijn er geen vergulde aansluitingen, en levert de versterker 200 Watt per kanaal.

Alle modellen zijn leverbaar in september 2011. Je kunt kiezen uit een zwarte of een zilveren uitvoering. De Onkyo TX-NR5009 zal ongeveer 3.100 euro kosten, terwijl de TX-NR3009 en de PR-SC5509 respectievelijk voor een prijs van 2.300 euro en 2.500 euro te koop zullen zijn. Dit zijn de prijzen omgerekend van Britse ponden dus de Nederlandse adviesprijzen kunnen afwijken.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.