Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Marmitek lanceert Surround Anywhere220 voor draadloze achterluidsprekers

Geschreven door
Geplaatst op24 augustus 2011, 12:15 CategorieAccessoires

Een home cinema systeem voegt natuurlijk een extra dimensie toe aan het bekijken van films, maar het plaatsen van een surround systeem is vaak lastiger dan je van te voren denkt. Waar laat je bijvoorbeeld alle kabels? De luidsprekers aan de voorzijde kun je vaak nog wel aansluiten zonder de kabels in het zicht te leggen, maar de achterluidsprekers zijn een ander verhaal. Marmitek heeft vandaag een draadloze oplossing geïntroduceerd in de vorm van de Surround Anywhere220.

 De Surround Anywhere220 is een digitale zender welke je kunt aansluiten op je huidige receiver. De digitale zender wordt eenvoudig aangesloten op de luidsprekeruitgangen van je surround versterker/receiver of home cinema systeem. Het enige wat je vervolgens hoeft te doen is bij installatie de optimale volumebalans instellen, waarna de achterluidsprekers het volume van de receiver volgen middels een ingebouwde versterker in de ontvanger. Doordat de data ongecomprimeerd en digitaal wordt verzonden behoud je geluid dat beter is dan CD kwaliteit, zonder verstoring of vertraging.

Bekijk hieronder de video over de installatie en het gebruik van de Surround Anywhere220.

De Surround Anywhere220 is vanaf heden verkrijgbaar voor 119,95 euro. Hiervoor worden de audiokabels meegeleverd.

 • Delen:

Reacties

 1. John
  29 september, 2014 om 8:05

  Hallo Martijn,
  Afgelopen vrijdag een nieuwe AV receiver aangeschaft, Marantz SR 5008.
  Ik was van plan om geen surround speakers aan te sluiten, totdat ik dit “oude” bericht over de Marmitek Surround Anywhere 220 tegenkwam.
  Nu is mijn vraag of dit systeem goed werkt (ook zonder dat de zender en de ontvanger in elkaars zichtveld moeten staan) en heb jij persoonlijke ervaringen met dit systeem?

  Met vriendelijke groet,

  John de Jager

 2. Pieter Lehmann
  03 januari, 2020 om 5:22

  Een slim systeem. Maar is niet helemaal oke. Met Marmitek Surround Anywhere 220 kan inderdaad
  draadloos van versterker/receiver naar achter speakers naar muziek geluisterd worden. M.b.v.
  een digitale zender en een ontvanger.
  Maar de linker en rechter achterspeakers die moeten toch met speakerdraden verbonden worden
  met de ontvanger? Dan lopen er nog draden van de linker achterspeaker en de rechter achterspeaker
  die verbonden zijn met de ontvanger door de kamer. Kan natuurlijk weggewerkt worden door tussen de
  achter speakers een fauteuil te plaatsen (zie u voorbeeld). Maar ik heb geen fauteuil.

  M.v.gr. Pieter Lehmann

 3. John
  03 januari, 2020 om 9:54

  Hoi Pieter,

  Ik heb al enige jaren een setje Marmitek Surround Anywhere 220 in gebruik en ben er op zich wel tevreden mee.

  Beide achterspeakers moeten inderdaad met draad worden verbonden aan de ontvanger. En dat betekent bij mij dat er een korte draad en vervolgens een lange draad achterlangs loopt. Deze loopt bij mij in een doorzichtig plakplintje op de grond tegen de muur aan valt nauwelijks op. Dit is voor mij in ieder geval een betere optie dan om de achterspeakers helemaal naar mijn versterker aan te sluiten.

  Overigens schijnt het wel mogelijk te zijn om iedere achterspeaker aan een aparte ontvanger te verbinden. Ik had via de outlet van Marmitek daarom een aparte ontvanger op kop weten te tikken, maar het is mij niet gelukt om twee ontvangers tegelijk te laten werken.

  Nog wel een ander klein nadeel, de zender en de ontvanger moeten elkaar kunnen “zien”. Als er objecten tussen staan dan wil het geluid nogal eens storen of hoor je vreemde klikkende geluiden uit je achterspeaker komen. Het is dus absoluut geen perfecte oplossing! Een digitale oplossing zou beter zijn, maar die heb ik nog niet kunnen vinden.

  Groeten,
  John

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.