Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

De beste home cinema producten van 2011 en 2012, volgens EISA

Geschreven door
Geplaatst op15 augustus 2011, 18:36 Categorie3D

Het is weer zover; de EISA Awards voor het jaar 2011 – 2012 zijn uitgereikt en elke fabrikant heeft deze keer wel een prijs in de wacht weten te slepen. Een element wat dit jaar vaak terugkomt is 3D, maar natuurlijk is er ook gekeken naar alle andere categorieën. Zo zijn er prijzen voor TV’s, camera’s, projectoren, smartphones, tablets, receivers, etc.

EISA is een Europese organisatie waar een vijftigtal professionele tijdschriften uit 19 verschillende landen bij aangesloten zijn. Elk jaar geven journalisten van deze tijdschriften hun mening over de nieuwe consumentenelektronicaproducten en wordt er een ranglijst samengesteld. Hier worden dan weer de winnaars uit gekozen. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste winnaars in de home cinema categorie met het oordeel van EISA.

Europese Plasma TV 2011-2012

Panasonic TX-P50VT30

De uitblinker bij plasma-televisies brengt een heleboel technologieën samen. Dat zorgt voor een adembenemende beeldkwaliteit in 2D en 3D. U wordt getrakteerd op uitzonderlijke zwartwaarden, een opmerkelijk contrast en uiterst realistische kleuren. Snelle bewegingen ogen vloeiend en scherp tegelijkertijd, terwijl de VIERA Connect netwerkfuncties de nieuwste webdiensten beschikbaar stellen. Dank zij een ingebouwde subwoofer klinkt het geluid vol en indrukwekkend. Digitale televisieprogramma’s worden opgeslagen op SD-Card, HardDisc of Flash-geheugen. Dankzij een hele reeks aan multimedia codecs speelt de TV heel wat videobestanden probleemloos af via USB. De Panasonic VIERA TX-P50VT30E brengt TV- en filmentertainment op zijn best.

 

 

Europese 3D TV 2011-2012

Philips 46PFL9706

Philips neemt zo’n grote sprong voorwaarts met de strakke 46PFL9706, dat die zonder meer de beste 3D-televisie op de huidige markt is. ‘Crosstalk’, een vervelend neveneffect van actieve 3D, is nauwelijks aanwezig en u kunt de diepte van een oorspronkelijk 3D-beeld zelfs heel precies aanpassen. De beeldkwaliteit ligt erg hoog, zonder onnatuurlijk over te komen. Bovendien is ISF-kalibratie mogelijk. Irritante schermreflecties zijn ingrijpend teruggeschroefd dankzij de erg effectieve ‘Moth Eye-filter en het zwart is echt zwart, zonder detailverlies. En zoals steeds, scoort ook deze Philips-televisie weer het hoogst als het om bewegingscompensatie gaat. Natuurlijk is de prijs erg aantrekkelijk voor zo’n toptoestel.

 

 

Europese ‘Best Buy TV’ 2011-2012

Samsung UE40D6500

De Samsung UE40D6500 biedt in dit messcherpe prijssegment de beste functies, de hoogste kwaliteit en het mooiste design. De Edge LED-TV heeft 3D en DLNA-connectiviteit aan boord, en beschikt ook over een ingebouwde WLAN-module. Smart TV-functies geven toegang tot die fascinerende wereld van online entertainment en handige toepassingen als Skype en diensten van sociale netwerken. De beeldkwaliteit is erg goed in zowel 2D als 3D. Dankzij de LED-technologie is de televisie slank en verbruikt hij een minimum aan energie: erg belangrijk voor de ecologisch bewuste consument. Ook leuk is de mogelijkheid om Apple- en Android- smartphones te gebruiken als afstandsbediening. Ingebouwde DVB-T-, DVB-C- en DVB-S-tuners maken een extra set top box overbodig.

 

 

Europese 3D Home Theater Solution 2011-2012

LG 55LW650S + HLX56S

Dit jaar heeft EISA twee LG-producten gecombineerd, die samen een fraaie Home Theater-oplossing opleveren. De LG 55LW650S maakt gebruik van passieve 3D-technologie. In vergelijking met actieve 3D levert dat het voordeel op dat de brilletjes licht en redelijk goedkoop zijn, en dat er geen batterijen nodig zijn. Dat maakt deze set dan ook uitstekend geschikt om samen met familie of vrienden naar 3D-films of sportwedstrijden te kijken. Maar dat is niet de enige reden waarom u voor de 55LW650S zou moeten kiezen. 3D-beelden komen heel natuurlijk over, met verwaarloosbare ‘crosstalk’ en zonder dat u er vermoeide ogen van krijgt. Blu-ray-films en TV-programma’s worden ook erg scherp weergegeven. In combinatie met de LG HXL56S-soundbar met geïntegreerde Blu-ray-speler en draadloze subwoofer wordt er een imposant meer-kanaals geluid gerealiseerd. Tot slot zijn er nog die uitgebreide aansluitmogelijkheden en LG’s Smart TV die deze LG-combinatie terecht een Award opleveren.

Europese AV-Streaming TV 2011-2012

Loewe Individual 46 Compose 3D

De gloednieuwe Loewe Individual 46 Compose 3D biedt adembenemende beelden en een geweldig geluid, en combineert dat met heel wat aansluitmogelijkheden. Een interne DR+ 500 GB harde schijf neemt alle content op, bewaart die en ‘streamt’ ze desgewenst naar elke kamer in uw huis, zelfs in 3D. Opgenomen videobeelden kunnen worden gestreamed via LAN, WLAN of Powerline en u kunt een TV-uitzending makkelijk meenemen naar andere Loewe-toestellen dank zij de unieke ‘Follow Me’-optie. Een TV-programma in uw woonkamer, zet u op pauze en kijkt u met één druk op de afstandsbediening verder in uw slaapkamer. Loewe Individual 46 Compose 3D is de makkelijkste en meest flexibele manier om in het hele huis van multimedia te genieten. Hij is ook enorm elegant en stijlvol gebouwd.

 

 

Europese LCD-TV 2011-2012

Sony Bravia KDL-55HX920

De Sony KDL-55HX920 valt niet uit de toon in een moderne hi-tech-woning met zijn trendy design. Door het scherm te kantelen, bereikt u snel de ideale kijkhoek. De zwartwaarde ligt hoog, zonder dat er details verloren gaan. Zo geniet u ook in donkere filmscènes van alle belangrijke details. Standaard zijn de kleuren uitstekend gekalibreerd. Tussen de indrukwekkende hoeveelheid aan mogelijkheden zit ook een oude bekende: Super Bit Mapping (SBM), destijds door Sony geïntroduceerd om de standaard 16 bit CD-kwaliteit te verbeteren. Met Super Bit Mapping Video (SBMV) wordt de standaard 8 bit video verwerkt op basis van 14 bits, zodat de kleurgradaties er nog beter uitkomen. Vooral gezichten varen hier wel bij. En 3D krijgt u er gewoon gratis bij.

 

 

Europese Blu-ray speler 2011-2012

Sony BDP-S780

De BDP-S780 is de eerste Sony Blu-ray-speler die gebruik maakt van een chipset van eigen makelij om een heel nieuw niveau in zijn prijsklasse te bereiken. Zijn uitmuntende beeldprestaties worden in grote mate bepaald door Sony’s ‘Image engine’, en ook de toegang tot een online Entertainment Database Browser verhoogt de kijkervaring. Het toestel zet 2D-films om naar 3D en staat DLNA-streaming toe, zowel voor bekabelde als draadloze netwerken. De laadtijden zijn erg kort, zelfs met BD’s die overladen zijn met JAVA-toepassingen, en ook CD’s en SACD’s worden zonder morren afgespeeld. Tot slot is er ondersteuning voor Skype en bevat de BDP-S780 een ingebouwde webbrowser. Dat levert een hele nieuwe entertainmentbeleving op in uw woonkamer.

 

 

Europese Video Projector 2011-2012

JVC DLA-X7

Om helemaal ondergedompeld te worden in de wereld van 3D, is eigenlijk een groot beeld nodig. De JVC DLA-X7 brengt die mogelijkheid met veel overtuiging. Deze D-ILA-projector is een van de eersten die het THX 3D-certificaat verdiende, dank zij het contrast van 70.000:1 en een helderheid van 1.300 ANSI Lumen. Hij werkt met 3D Active Shutter-brilletjes, waardoor de DLA-X7 met veel meer projectieschermtypes overweg kan dan normaal het geval is. Andere sleuteltechnologieën zijn de zelf instelbare gammacontrole en het 7-axis Colour Management System, dat erg nauwkeurige kalibratie toestaat. Een videoprocessor zorgt voor een vloeiende weergave van tal van videobestanden. Alles samengevat levert dat een uitzonderlijke 2D/3D-ervaring op.

 

 

European Green TV 2011-2012

Philips 42PFL6806

In zijn niet aflatende zoektocht naar energie-efficiëntie, verbruikt de Philips 46PFL6806 slechts 56 Watt in de standaard-modus, beter dan de directe concurrentie. Chemische analyses van printplaten door SIMS Mirec Recycling Solutions, ‘s werelds grootste recycling bedrijf op dit gebied, bewees dat de Philips 46PFL6806 ook minder belastend is voor het milieu dan andere TV’s. De holistische benadering van de winnaar van vorig jaar, wordt niet overtroffen, maar de betaalbaardere Philips 46PFL6806 slaagt er wel in sommige radicale stappen van vorig jaar te herhalen in een meer ‘algemeen’ design.Europese luidspreker 2011-2012

JBL Studio 190

Dat opvallende JBL ‘Weave’ design zorgt dat de Studio 190 vloerstaander zich direct onderscheidt van de massa. Deze drieweg luidspreker met twee 165mm ‘drivers’ voor de lage tonen, klinkt krachtig, dynamisch en gedetailleerd en is geschikt voor alle soorten muziek, zelfs ‘soundtracks’ van films. Hoewel de JBL Studio 190 een exotische uitstraling heeft, is hij opvallend gemakkelijk aan te sturen en daardoor de ideale partner voor veel betaalbare versterkers en AV-Receivers. Zoveel luidspreker en toch zo’n bescheiden prijskaartje, hoe doen ze dat toch bij JBL?

Europese Sound Station 2011-2012

B&W Zeppelin Air

Laat u niet misleiden door het inmiddels beroemde Zeppelin uiterlijk – Bowers & Wilkins nieuwe ‘Air’ versie biedt immers een nóg betere geluidskwaliteit en meer flexibiliteit. De vertrouwde behuizing bevat vijf nieuwe ‘drivers’ – een ‘woofer’, twee ‘midrange’ en twee ‘tweeters’ – elk met een eigen DSP-gecontroleerde Class D versterker. Zoals al duidelijk blijkt uit de naam, kan de nieuwe Zeppelin overweg met Apple’s AirPlay om muziek vanuit uw iTunes-bibliotheek direct draadloos te kunnen weergeven. Bovendien maakt het centrale ‘dockingstation’ nu digitaal verbinding met uw iPhone, iPod of iPad om uw muziek in een nóg hogere kwaliteit te laten horen.

Europese 5.1 luidsprekersysteem 2011-2012

KEF T205

In de race om de slankste Home Cinema luidsprekers te produceren, staat KEF op het winnaars podium met zijn zwarte T-serie satellieten die slechts 3.7cm diep zijn. Het zijn echter geen lo-fi panel speakers, maar gepatenteerde twin-layered ‘drivers’ met de voordelen van een stijve en stugge conventionele conus. Ontworpen om altijd goed te klinken, of dat nu in hangende toestand aan de muur is of gemonteerd op KEF’s statieven, kunt u de satellieten en de subwoofer naadloos ïntegreren in een compleet systeem met alleen kleine aanpassingen per gebruiker. De subwoofer heeft een 250W Class D versterker aan boord, die is geoptimaliseerd voor gebruik dicht bij een achter-of zijwand. KEF’s T205 luidsprekersysteem is weliswaar compact, maar levert grootse prestaties.

 

 

Europese home cinema 5.1 systeem 2011-2012

LG HX966TZ/TZW

Op zoek naar een onderscheidende en elegante Home Theater oplossing dat de bank niet laat springen? Dan is het LG HX966TZ 3D Blu-ray-systeem met 5.1 kanalen van audio-, simpele connectiviteit en in TZW gedaante ook nog eens draadloze achter luidsprekers een goede kandidaat. De centrale ‘unit’ biedt de mogelijkheid van Smart TV, zodat u het web op kunt, ‘apps’ kunt downloaden, op sociale netwerken voortdurend in contact kunt blijven met uw vrienden, desgewenst de weersvoorspelling checken of gewoon een spelletje spelen. Wi-Fi Direct maakt een eenvoudige draadloze verbinding mogelijk en er is een USB-ingang voor onder meer NTFS harddisc’s met ondersteuning voor iPhone/iPod. In een markt met vaak complexe Home Theater-oplossingen, biedt LG HX966TZ/TZW een gebruiksvriendelijke Surround-ervaring.
€ 1.799,00

op werkdagen voor 17:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bekijk

Bron: beslist.nl


Europese home cinema receiver

Pioneer VSX-921

In de hedendaagse Home Cinema-omgeving, zijn functies en aansluitmogelijkheden even belangrijk als geluids-en beeldkwaliteit. De Pioneer VSX-921 blinkt daarbij op elk gebied uit. Er zijn vier 3D-compatibele HDMI-ingangen met DLNA-‘streaming’ voor HD-audio bestanden via een bekabeld netwerk, internet radio en draadloos via Apple’s ‘AirPlay’. Onder de motorkap zitten in totaal 7 discrete versterkers met voldoende vermogen om de overgrote meerderheid van de Home Theater luidsprekersystemen probleemloos aan te sturen. Natuurlijk is er die vertrouwde en effectieve akoestische Pioneer MCACC basisinstelling en de extra flexibiliteit van een verdere ‘fine-tuning’ via een PC-applicatie over het netwerk. ‘Last but not least’, Pioneer’s nieuwe AirJam iPhone app biedt een interactieve manier voor vrienden om uw feest met gevarieerde muziek nóg spannender te maken.

 

Europese home cinema compact systeem

Philips SoundHub HTS9221

Zelden zult u zo’n opvallend industrieel design, intelligente antwoorden op de eisen van de klant en zulke geweldige prestaties gecombineerd zien in één systeem zoals dat nu het geval is bij de Philips ‘SoundHub’ HTS9221. Dit alles-in-één 2.1-systeem combineert een 3D Blu-ray-speler met volledige DLNA-netwerk mogelijkheden, webradio, een uitklapbaar iPod/iPhone dock, USB en SD-card slots. Elegante luidsprekers met titanium dome tweeters en een ‘punchy’ 230W actieve subwoofer maken het geheel compleet. Ter aanvulling van dit stijlvolle systeem, biedt Philips zelfs een gratis iPad/iPhone-app om de SoundHub probleemloos te bedienen. Dit is écht zo’n ‘hero’ product dat in elke huiskamer indruk maakt.

 

Europese compact systeem

Philips MCi8080 + NP3700

Als evolutie van de Streamium-serie, gebruikt Philips touch screen bediening en indrukwekkende luidsprekers om ‘multiroom’ mogelijk te maken met zijn MCi8080 en NP3700. In de hoofd-‘unit’ is een DVD-speler opgenomen, terwijl naar maximaal vijf verschillende zones, audio kan worden ‘gestreamed’ van een grote verscheidenheid aan bronnen, waaronder internet/FM-radio en DLNA streaming vanuit uw thuisnetwerk. In het pakket zit een 160GB externe USB-schijf voor het opslaan van uw persoonlijke muziek en foto’s. De 2×50 Watt Class D versterker levert een uitzonderlijk fraai en gedetailleerd geluid via de glasvezel ‘bass/mid drivers’ en de bovenop gemonteerde ‘tweeters’. Als toefje op de taart kunt u dit compacte systeem via gratis ‘Android’- en ‘iPhone’-apps bedienen.

Voor alle EISA Awards kun je terecht op de website van EISA.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.