Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Video: Wat is een Smart TV en wat is Google TV?

Geschreven door
Geplaatst op19 juli 2011, 17:18 CategorieLcd en led tv's

Smart TV’s of Connected TV’s zijn in principe TV’s die je kunt verbinden met het internet en waarop een soort internet portal geïnstalleerd is die jou voorziet in je behoeften qua applicaties en web browsing. Wat er allemaal exact mogelijk is met een Smart TV en waar je op moet letten bij de aankoop wordt in onderstaande video duidelijk gemaakt.

We moeten toegeven dat de video nogal overkomt als een advertentie van Sony, maar de informatie die gedeeld wordt is wel degelijk relevant. Let wel dat er gesproken wordt over Amerikaanse TV’s, welke beschikken over een ander assortiment aan applicaties. Zo is Netflix bijvoorbeeld nog niet in Europa toegankelijk. Ook wordt er gesproken over Google TV, een dienst die voorlopig alleen voor inwoners van de VS beschikbaar is. Zowel Netflix als Google willen in de toekomst de oversteek naar Europa maken, dus wanneer je jezelf vast in wilt lezen kun je hier terecht voor Netflix artikelen en hier voor alles over Google TV.

Wanneer je in Nederland op zoek gaat naar een Smart TV dan krijg je de meeste mogelijkheden bij TV’s van Samsung, LG en Sony. Voor Panasonic is de beeldkwaliteit nog steeds het belangrijkst en de Smart TV functionaliteiten (vooral applicaties) zijn dan ook minimaal. Wel zegt Panasonic snel meer applicaties te gaan ontwikkelen voor haar Smart TV’s.

Lees verder op onze ‘Smart TV pagina‘. Hier vind je alle informatie over Smart TV’s en de Smart TV functionaliteit.

 • Delen:

Reacties

 1. Google TV
  26 juli, 2011 om 12:13

  Het lijkt inderdaad op een promo video van Sony. Ik ben erg benieuwd naar de functionaliteit van Google TV. Laat maar komen….

 2. tv via internet
  07 mei, 2012 om 22:08

  Hellemaal mee eens denk dat dit de toekomst is.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.