Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samsung verkoopt 2 miljoen Smart TV’s in 3 maanden

Geschreven door
Geplaatst op28 juni 2011, 10:57 Categorie3D

Het gaat de laatste tijd erg goed met Samsung en de fabrikant is dan ook de grote speler op de TV markt. Deze week heeft Samsung zelfs laten weten 2 miljoen Smart TV’s verkocht te hebben in de eerste 3 maanden van beschikbaarheid. Maar, daar blijft het niet bij aangezien Samsung een grote groei verwacht op het gebied van Smart TV’s.

Smart TV is inmiddels een term die we allemaal wel kennen en de grote merken hebben dit jaar vol ingezet op de adoptie van Smart TV’s. Zo hebben Philips, LG, Sony, Panasonic en Samsung hun eigen Smart TV platformen ontwikkeld waarop je multimedia bestanden kunt downloaden of streamen, applicaties kunt downloaden en afspelen, en zelfs kunt surfen op het internet. De applicatie winkels (App Store) van de merken is zeer belangrijk voor de adoptie van de Smart TV’s. Samsung is het enige merk wat zeer veel aandacht besteed aan de ontwikkeling van applicaties voor op je TV en dit vertaalt zich nu in de vraag naar haar Smart TV’s. Samsung heeft dan tot nu toe ook al meer dan 5 miljoen applicaties gedownload zien worden uit haar Samsung Apps winkel. Fabrikanten als Panasonic en LG hebben moeite om hun applicatiewinkels vol te krijgen met interessante content en hierdoor blijven ze achterlopen op Samsung.

Samsung gelooft dat 2011 het jaar van de Smart TV’s is, maar ik denk dat dit pas echt opgepakt wordt als alle fabrikanten een echt complete App Store kunnen aanbieden die ook een echte toegevoegde waarde heeft.

Bron: FlatpanelsHD

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.