Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Panasonic heeft oplossing gevonden voor verslechterende zwart waarden

Geschreven door
Geplaatst op1 juni 2011, 15:04 Categorie3D

We herinneren ons nog goed dat de Panasonic plasma TV modellen van 2009 een probleem hadden met de de abrupt veranderende zwart waarden (black levels) na verloop van tijd. Voor de 2010 modellen kondigde Panasonic aan een techniek ontwikkeld te hebben die de veranderingen geleidelijker zou laten verlopen. Nu geeft Panasonic aan het probleem compleet verholpen te hebben.

Panasonic gaf tegenover CNet aan dat alle 2011 plasma TV modellen van de fabrikant verbeterd zijn op dit punt. Een verandering in materiaal en design zouden er nu voor zorgen dat de TV’s constante zwart waarden behouden over de gehele levensduur. Bij eerdere modellen werden de zwart waarden beduidend minder na duizenden uren TV kijken. Zwart waarden zijn van grote invloed op de contrast verhouding van een TV, wat weer gezien wordt als een van de belangrijkste elementen voor de beeldkwaliteit van een TV.

prijsvergelijking  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.