Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Onkyo lanceert TX-NR1009 AV receiver met DTS Neo:X

Geschreven door
Geplaatst op6 juni 2011, 15:30 Categorie3D

Onkyo heeft vandaag haar nieuwste high-end receiver gepresenteerd, in de vorm van de TX-NR1009. Deze receiver is de eerste ter wereld die beschikt over DTS Neo:X, een nieuw surround sound systeem wat gebruik maakt van extra hoogte en breedte kanalen in het voorste gedeelte van een 7.1 surround set-up.

Daarnaast is de Onkyo TX-NR1009 voorzien van de Spotify muziekdienst, een THX Select 2 Plus certificaat, een 9.2 kanaals versterker en 32-bit processing. De filmervaring moet volgens Onkyo met DTS Neo:X veel intenser worden door de toevoeging van extra kanalen en dus een extra groot en dynamisch audioveld.

Onkyo TX-NR1009 features

De receiver beschikt verder over de nieuwste HD audioformaten, acht HDMI 1.4a ingangen, twee HDMI 1.4a uitgangen, 3D pass-through, Audio Return Channel mogelijkheden, Dolby Pro-Logic IIz en Audyssey DSX processing voor extra hoogte en breedte kanalen, Audyssey kalibratie en equalizer, en zone 2 en zone 3 aangestuurde outputs.

Onkyo TX-NR1009 streaming

Wat betreft media is de TX-NR1009 voorzien van verschillende radio en muziek streaming diensten als Spotify, Last.fm en vTuner. Binnen je thuisnetwerk kun je gemakkelijk bestanden streamen vanaf een PC of Mac via DLNA. Er wordt een grote verscheidenheid aan bestanden ondersteunt als MP3, WMA, WMA Lossless, FLAC, WAV, Ogg Vorbis, AAC, en LPCM. De receiver is comptibel met het Windows 7 platform voor eenvoudige verbinding met een PC. Je kunt draadloos toegang krijgen tot je thuisnetwerk met behulp van de optionele Onkyo UWF-1 USB adapter.

Onkyo TX-NR1009 beeld

Qua beeld heeft de TX-NR1009 een HQV Vida VHD1900 processor en Qdeo technologie van Marvell aan boord. De eerstgenoemde kan je standaard definitie (SD) materiaal opschalen naar een Full HD resolutie, terwijl de Qdeo chip je 1080p Full HD materiaal kan opschalen naar een 4K (Quad HD) resolutie. Puur om op de toekomst voorbereid te zijn. Met de HQV technologie kun je ook elke video bron apart kalibreren.

Aan de voorzijde van receiver bevindt zich nog een USB aansluiting voor een directe digitale verbinding met een USB harddisk of iPhone/iPod.

De Onkyo TX-NR1009 zal eind juni op de markt komen voor een prijs rond de 1.500 euro.
vergelijk


Bekijk ons Home cinema kopen overzicht voor links naar alle home cinema producten

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.