Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Cue Acoustics PS1 speaker biedt draadloze streaming van muziek via DLNA

Geschreven door
Geplaatst op22 juni 2011, 13:07 CategorieLuidsprekers

Het nadeel van een luidspreker is vaak dat er kabels aan vast zitten die altijd in het zicht lopen of in de weg zitten. Goede luidsprekerkabels zijn vaak ook nog eens aan de dure kant. Cue Acoustics heeft de oplossing in de vorm van de PS1 luidsprekers, welke alleen maar aangesloten hoeven te worden op een stopcontact.

De luidsprekers beschikken over DLNA certificering en kunnen draadloos muziek van een server, smartphone, tablet, PC of Mac ontvangen en weergeven. De PS1 speakers zijn van hoge kwaliteit, elk met een eigen versterker, en bevatten een 5 inch subwoofer, een 3.5 inch mid en een 0,75 inch tweeter. Je kunt een van de speakers met een optische digitale of een RCA analoge kabel aansluiten aan je home cinema systeem en vervolgens wordt het signaal draadloos en ongecomprimeerd doorgestuurd naar de andere speaker. Wil je compleet draadloos dan kan dit via DLNA, maar dan wordt er wel een compressie gebruikt voor de overdracht van het signaal.

De PS1 luidsprekers worden in augustus in de VS verwacht. Of en wanneer de speakers naar Nederland komen is nog niet bekend.

Bron: Engadget

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.