Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Verwachting Smart TV verkopen zeer hoog

Geschreven door
Geplaatst op3 mei 2011, 15:19 CategorieLcd en led tv's

Analisten waren verrast dat Smart TV – “Internet TV” – een grote trend was tijdens de CES Show 2011 afgelopen januari. Meer dan 20 procent van alle TV’s die in 2010 verkocht werden waren voorzien van geïntegreerde internet functionaliteit en marktonderzoekbureau DisplaySearch verwacht dat de verkopen van deze Smart TV’s zeer sterk zullen groeien de komende jaren.

Vorig jaar werd verwacht dat 3D en Smart TV de grote drijfveren zouden worden achter de flatscreen TV verkopen in de toekomst. 3D wil nog niet massaal opgepakt worden maar consumenten lijkt zeer geïnteresseerd in de Smart TV trend die het mogelijk maakt de TV te verbinden met het internet en andere verbonden apparaten.

Een Smart TV maakt het mogelijk om gebruikers te verbinden met het internet en bijvoorbeeld video-on-demand materiaal en YouTube Content te bekijken en te surfen op het internet via een web browser. Andere apparaten nemen deel in dit thuisnetwerk ecosysteem en recentelijk hebben we gezien dat tablets en smartphones hier een belangrijke rol bij spelen. Europa en Noord-Amerika zullen volgens DisplaySearch de grootste groeimarkten zijn. In 2014 zal het aantal Smart TV verkopen volgens het bureau meer dan 123 miljoen zijn.

In een ander verslag laat DisplaySearch weten dat 3D en Smart TV functionaliteit belangrijke factoren zijn bij het kiezen van een nieuwe TV, maar consumenten lijken meer geinteresseerd te zijn in het formaat van de TV. De afmeting blijft nog steeds een van de meest belangrijke factoren wanneer het om het kopen van een nieuwe TV gaat.

Bron: FlatpanelsHD

 • Delen:

Reacties

 1. Raevo
  04 mei, 2011 om 8:56

  Martijn,

  Enig idee wanneer de smart “active” modellen van LG uitkomen?

  Of de hogere NX, HX modellen van Sony?

  Alvast bedankt!

  • Martijn
   04 mei, 2011 om 10:58

   Dit is bij ons ook nog niet bekend.. Ik heb het recentelijk nog gevraagd, maar ze wisten zelf ook nog niks te zeggen. Ik laat het weten!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.