Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Philips breidt Smart TV uit en komt met Smart TV set-top-box

Geschreven door
Geplaatst op4 mei 2011, 14:59 CategorieLcd en led tv's

Philips mag dan gestopt zijn met het zelf produceren van flatscreen TV’s, maar dat betekent niet dat de fabrikant geen aandacht meer besteed aan de software. Philips wil namelijk flink gaan investeren in het Smart TV platform en zelfs een losse Smart TV set-top-box op de markt brengen.

Met Philips Smart TV ligt de wereld van het internet aan je voeten en ook kun je gemakkelijk multimedia bestanden delen binnen je thuisnetwerk. Niet iedereen heeft dit nog op zijn of haar TV en daarom heeft Philips bedacht de Smart TV ook in een los te kopen Smart TV box aan te bieden die op elk merk flatscreen TV moet werken. De box gaat ongeveer 150 euro kosten.

Philips wil verder investeren in het uitbreiden van het aantal beschikbare applicaties voor Smart TV. Momenteel ligt dit aantal nog in de tientallen, maar Philips wil uiteindelijk ongeveer 400 applicaties in een speciale Philips App Store aanbieden. Met je Smart TV – of flatscreen verbonden met de Smart TV box – kun je deze applicaties downloaden en gebruiken. Later dit jaar zal Philips ook de code van haar platform vrijgeven zodat ontwikkelaars eigen applicaties kunnen ontwikkelen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.