Onkyo lanceert TX-NR809 AV receiver met Spotify

12 mei 2011 3 Minuten 0 Reacties
Onkyo-receivers-feature

Na de lancering van de TX-NR609 en TX-NR709 receiver met Spotify lanceert Onkyo vandaag de TX-NR809 home cinema receiver met Spotify. De 7.2-kanaals TX-NR809 receiver levert een vermogen van 170 Watt per kanaal en bevat de laatste technologieën op het gebied van connectiviteit en audio- en beeldverwerking.

Het nieuwe topmodel van Onkyo heeft het THX Selecte2 Plus certificaat meegekregen en is uitgerust met ISF video kalibratie voor een optimale instelling van je home cinema systeem. Naast de nieuwste HD audioformaten ondersteunt de receiver ook twee extra audiotechnieken; Dolby Pro Logic IIz en Audyssey DSX. Met deze functies kun je extra hoogte of breedte kanalen toevoegen aan je luidsprekeropstelling. Voor een verdere uitbreiding bevat de receiver 7.2-kanaals pre-amp outputs en de mogelijkheid om Zone 2 luidsprekers aan te sturen. Daarnaast zijn er ook Zone 2 en Zone 3 pre-outs.

Onkyo TX-NR809 audio en video

Ook voor video heeft Onkyo heel wat mogelijkheden aan de receiver toegevoegd. Zo wordt video verwerkt door twee geavanceerde technologieën; HQV Vida VHD1900 en Qdeo technology by Marvell. Met de eerstgenoemde kun je SD materiaal opschalen naar een Full HD 1080p resolutie en met de Qdeo kun je Full HD materiaal laten opschalen naar een 4K resolutie (3.840 bij 2.160 pixels). De kans dat je een 4K display hebt is klein, maar je bent in ieder geval op de toekomst voorbereid.

Onkyo heeft ook weer een hele reeks aan Audyssey audiotechnieken toegevoegd in de vorm van Audyssey MultEQ XT, Dynamic EQ en Dynamic Volume. Samen met Dolby Volume zorgen deze technieken voor een perfecte afstelling van je home cinema systeem op de ruimte.

Onkyo TX-NR809 aansluitingen

De TX-NR809 heeft maar liefst acht HDMI inputs en twee outputs gekregen. De HDMI aansluitingen ondersteunen de laatste technieken zoals 3D en Audio Return Channel. Het voordeel van twee HDMI outputs is dat je een signaal tegelijkertijd kan weergeven op twee dispays, ideaal wanneer je de home cinema ervaring ook in andere kamers wilt.

De receiver heeft aan de voorzijde een USB poort die het mogelijk maakt een directe digitale verbinding te leggen met een USB harddisk of iPhone/iPod. Audiobestanden als MP3, WMA, FLAC en ACC kunnen op deze manier afgespeeld worden. De USB poort aan de achterzijde geeft wat extra flexibiliteit en kan gebruikt worden voor de Wifi USB adapter.

De ethernet connectie van de receiver geeft je toegang tot Spotify Premium, Last.fm en Napster muziekdiensten, gratis internetradiostations via vTuner en audio streaming vanaf een PC of mediaserver. Audioformaten die ondersteunt worden zijn onder meer MP3, WMA, WMA Lossless, FLAC, WAV, Ogg Vorbis, AAC, en LPCM. De receiver is compatibel met het Windows 7 platform en bevat een DLNA certificering voor het streamen van multimedia bestanden. Je kunt ook draadloos gaan met de optionele UWF-1 USB adapter.

De Onkyo TX-NR809 receiver moet eind mei verschijnen voor een prijs die rond de 1.150 euro ligt.

Reacties (0)