Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sharp ontwikkelt overweldigend 5D display voor museum met Nederlands thema

Geschreven door
Geplaatst op28 april 2011, 14:25 CategorieLcd en led tv's

Wanneer het aankomt op meer ondergedompeld worden in de content dan geldt de regel dat hoe groter het scherm, des te makkelijker dit is. Dit is ook reden waarom een film op een IMAX scherm vele malen aantrekkelijker is om naar te kijken dan op een normaal bioscoopscherm. Sharp heeft een enorm multi-screen display ontwikkeld dat van de hele ruimte één groot display maakt.

Het display, bestaande uit 156 60 inch Full HD schermen, is geplaatst in een pretpark/museum in Japan dat de naam Huis Ten Bosch draagt. Hier kan met het Nederland van de 17e eeuw bekijken en beleven. Het display heeft schermen op de grond, het plafond, en aan elke muur om zo een zeer indrukwekkende ervaring te bieden. De attractie heeft de naam 5D Miracle Tour meegekregen.

Volgens het persbericht van Sharp is het verloop van de beelden over de verschillende schermen vloeiend, maar dat zien we niet terug op deze render. Wellicht dat de verbindingen tussen de schermen wat minder groot zijn in het echt. Een indrukwekkende ervaring lijkt het ons zeker en het zou nog mooier zijn als je ook echt op de schermen mocht staan.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.