Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Pioneer lanceert iOS applicaties voor bediening van home cinema receivers

Geschreven door
Geplaatst op15 april 2011, 18:42 Categorie3D

Pioneer lanceert de Air Jam en iControlAV2 applicaties voor bediening van haar nieuwe VSX-921 en VSX-1021 home cinema receivers. De twee nieuwe applicaties zijn speciaal ontwikkeld voor iOS 4.2 apparaten als een iPhone, een iPad of een iPod touch.

De Air Jam App van Pioneer is een applicatie die gebruikers van de VSX-921 en de VSX-1021 die met de als optie verkrijgbare AS-BT200 Bluetooth adapter is uitgerust, de mogelijkheid biedt om hun favoriete muzieknummers rechtstreeks via de receiver met elkaar te delen. De Air Jam App kan vier bronapparaten gelijktijdig via Bluetooth op de receiver aansluiten, waardoor gebruikers de mogelijkheid krijgen om een groepsplaylist samen te stellen op basis van de muzikale content van ieder apparaat. Zodra Air Jam is opgestart, verschijnt op ieder apparaat de lijst van de songs en de artiesten die door alle verbonden gebruikers werden toegevoegd, evenals het apparaat vanaf waar iedere song zal worden afgespeeld.

Eigenaren van de VSX-921 of VSX-1021 kunnen dankzij de iControlAV21 applicatie van Pioneer met hun iPhone, iPad of iPod touch ook de receiver aansturen die via Ethernet of (door middel van de als optie verkrijgbare AS-WL300 draadloze LAN converter van Pioneer) draadloos op het thuisnetwerk is aangesloten. Met deze apparaten kunnen ze het volume, de bastonen, de balans en de kamerinstellingen van de receiver rechtstreeks sturen.

De applicatie biedt nog meer mogelijkheden wanneer deze wordt gebruikt op een iPad. Daar worden de meeste belangrijke functies in één enkel intuïtief scherm samengebracht. Daarbij kun je van extra features genieten, zoals gedetailleerde grafische weergaven van de toestand vóór en na de MCACC kamerijkingen en geluidsinstellingen. Op die manier kunnen gebruikers via een eenvoudige ‘touch and draw’-bewerking op het scherm hun eigen equalizer instellingen creëren. Met de iControlAV2 App kan ook een compatibele Blu-ray speler van Pioneer worden bediend.

Zowel de Air Jam App als de iControlAV2 App zijn gratis verkrijgbaar op de Apple App Store.


vergelijk


Bekijk ons Home cinema kopen overzicht voor links naar alle home cinema producten

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.