Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Philips verduidelijkt de toekomst van zijn TV divisie

Geschreven door
Geplaatst op21 april 2011, 19:19 CategorieLcd en led tv's

In de UK heeft Philips tegenover Whathifi uitleg gegeven over de toekomst van haar TV divisie. Het idee bij veel mensen was namelijk dat de TV activiteiten van Philips ten einde waren gekomen na de berichtgeving over een joint-venture met een Chinese flatscreen fabrikant.

Maar volgens Philips UK zal er niet zoveel veranderen voor de consument. De mensen die nu aan Philips TV’s werken gaan in dienst van het nieuwe joint-venture bedrijf en niemand zal zijn baan verliezen. Er zal ook gewoon ondersteuning voor TV’s vanuit Philips blijven bestaan voor elk land. De samenwerking met de Chinese fabrikant is dus niet alleen een licentie deal waarin puur de merknaam zou blijven bestaan, zoals eerder gedacht werd.

Volgens Philips zijn veel markten te interessant om risico te lopen en Philips zal dan ook niet verdwijnen van de markt. Dit is volgens Philips simpelweg een deal die het bedrijf meer concurrerend moet maken in de globale TV markt. De joint-venture zal in 2012 aan de eerste producten gaan werken, gebaseerd op research en ontwikkeling die Philips reeds in gang heeft gezet. Deze deal zou volgens Philips moeten zorgen voor een bredere lijn aan Philips TV’s, maar de focus op premium producten en technieken – waaronder de 21:9 en Amblight TV’s – zal sterk blijven.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.